
Найсмачніші страви, як і багато інших, мають строк придатності. Дуже важливо слідкувати за якістю продуктів та дивитися чи не зіпсувалися вони, щоб не перетворити вечерю на "побачення" у ванній кімнаті, передають Патріоти України.
Через високу вологість в салатах хвороботворні бактерії відчувають себе комфортно. Якщо страва приправлена оцетом чи майонезом, то є ризики не помітити, що продукти вже не першої свіжості. Такі заправки перекривають неприємні запахи. Для салатів є наступні привила по зберіганню:
Краще за все виготовляти салат вдома, щоб бути впевненим, що його приготували зовсім нещодавно.
Попри загальноприйняту норму готувати млинці та оладки з зіпсованих продуктів — краще цього не робити. В кисломолочних продуктів не першої свіжості з'являються патогенні бактерії. Навіть при високих температурах не всі вони гинуть.
Якщо здулася пачка сметани або йогурту, то це означає, що в ньому почалися процеси бродіння. Здутість натякає на те, що всередині став виділятися вуглекислий газ.

В Україні ці страви давно стали смаколиками, які хоч і добралися до нас з Японії, але змінилися та адаптувалися під інші потреби. В класичних ролах та суші використовується сира риба, яку термально не обробляють.
Сама риба повинна бути свіжою. Термін зберігання такої продукції не перевищує 6-12 годин. Утім не всі заклади дотримуються такого, а використовують повторно заморожену рибу. Це і псує смакові якості страви, а ще може стати причиною отруєння.
Для багатьох із нас аромат кави вранці є одним із найефективніших способів розпочати день. Однак коли ми тягнемося до улюбленої чашки гарячого напою, тихий голос в глибині свідомості повторює попередження про те, що кава нібито вимиває воду з організму...
Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...