Чому квашена капуста темніє в банках: Чи можна її їсти та як цього уникнути

Попри те, що квашена капуста - корисний ферментований продукт, вона має властивість змінювати свій смак та навіть колір у процесі бродіння. Точніше, темніти. Чому так трапляється та чи можна їсти заготівлю в такому вигляді - варто з`ясувати, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому квашена капуста темніє та як цього уникнути.

Основні причини:

  • Недостатня кількість розсолу.
  • Велика кількість моркви.
  • Висока температура бродіння. Оптимальна температура – не вище 20 градусів.
  • Використання різних видів солі. Для приготування заготівля найкраще підходить звичайна кухонна сіль.
  • Тара. Причиною потемніння може бути металевий посуд, особливо якщо в ньому є подряпини. Для квашення підходить скляна тара.

Важливо: фахівці наголошують, що якщо потемніння капусти відбулось через вищезгадані причини – вона придатна для вживання. Якщо ж на поверхні квашеної капусти з`явився слиз, цвіль та почались процеси гниття – заготівлю слід негайно утилізувати.

Як квасити капусту, щоб вона не темніла

1. Для приготування обирайте зрілу білоголову капусту. А для того, щоб запобігти потемнінню, верхні листки слід обов`язково зняти.

2. Що стосується моркви, її потрібно крупно нашаткувати чи натерти. У дрібному вигляді овоч виділяє багато соку, що і є причиною потемніння.

3. Використовуйте розсіл.

4. Урізноманітнити смак допоможуть прянощі: лавровий лист, чорний перець, коріандр, насіння кмину і кропу.

Під силу всім? Секрети молодості легенди Голлівуду Демі Мур, яка в 62 роки виглядає на 40

субота, 23 листопад 2024, 17:32

Демі Мур, яку ще називають легендою Голлівуду, здається, старіти не збирається. 62-річна зірка виглядає на 40 років без всілякого фотошопу та фільтрів. В чому секрет краси акторки, передають Патріоти України з посиланням на РБК. 7 секретів молодості Де...

Це допоможе схуднути! ТОП-10 продуктів з високим вмістом білка

субота, 23 листопад 2024, 13:00

Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...