Попри те, що квашена капуста - корисний ферментований продукт, вона має властивість змінювати свій смак та навіть колір у процесі бродіння. Точніше, темніти. Чому так трапляється та чи можна їсти заготівлю в такому вигляді - варто з`ясувати, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому квашена капуста темніє та як цього уникнути.
Основні причини:
Важливо: фахівці наголошують, що якщо потемніння капусти відбулось через вищезгадані причини – вона придатна для вживання. Якщо ж на поверхні квашеної капусти з`явився слиз, цвіль та почались процеси гниття – заготівлю слід негайно утилізувати.
Як квасити капусту, щоб вона не темніла
1. Для приготування обирайте зрілу білоголову капусту. А для того, щоб запобігти потемнінню, верхні листки слід обов`язково зняти.
2. Що стосується моркви, її потрібно крупно нашаткувати чи натерти. У дрібному вигляді овоч виділяє багато соку, що і є причиною потемніння.
3. Використовуйте розсіл.
4. Урізноманітнити смак допоможуть прянощі: лавровий лист, чорний перець, коріандр, насіння кмину і кропу.
Медики застерігають: деякі продукти харчування можуть негативно впливати на роботу мозку та спричиняти погіршення пам’яті. Часте вживання шкідливої їжі уповільнює когнітивні процеси, знижує концентрацію та підвищує ризик розвитку деменції у старшому ві...
Готові дізнатися про себе щось нове? Оберіть той спосіб, яким ви найчастіше тримаєте горнятко. Ваш вибір може розкрити риси характеру, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України. . 1. Тримаєте за ручку, другою рукою обіймаєте чашку...