Чому квашена капуста темніє в банках: Чи можна її їсти та як цього уникнути

Попри те, що квашена капуста - корисний ферментований продукт, вона має властивість змінювати свій смак та навіть колір у процесі бродіння. Точніше, темніти. Чому так трапляється та чи можна їсти заготівлю в такому вигляді - варто з`ясувати, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому квашена капуста темніє та як цього уникнути.

Основні причини:

  • Недостатня кількість розсолу.
  • Велика кількість моркви.
  • Висока температура бродіння. Оптимальна температура – не вище 20 градусів.
  • Використання різних видів солі. Для приготування заготівля найкраще підходить звичайна кухонна сіль.
  • Тара. Причиною потемніння може бути металевий посуд, особливо якщо в ньому є подряпини. Для квашення підходить скляна тара.

Важливо: фахівці наголошують, що якщо потемніння капусти відбулось через вищезгадані причини – вона придатна для вживання. Якщо ж на поверхні квашеної капусти з`явився слиз, цвіль та почались процеси гниття – заготівлю слід негайно утилізувати.

Як квасити капусту, щоб вона не темніла

1. Для приготування обирайте зрілу білоголову капусту. А для того, щоб запобігти потемнінню, верхні листки слід обов`язково зняти.

2. Що стосується моркви, її потрібно крупно нашаткувати чи натерти. У дрібному вигляді овоч виділяє багато соку, що і є причиною потемніння.

3. Використовуйте розсіл.

4. Урізноманітнити смак допоможуть прянощі: лавровий лист, чорний перець, коріандр, насіння кмину і кропу.

Врятує у спеку і просто смачно: Як приготувати домашній лимонад

вівторок, 21 травень 2024, 0:28

В Україні синоптики прогнозують найближчим часом літню спеку. У цей час буде вельми доречним смачний апельсиновий лимонад, рецепт якого опублікував Telegram-канал "Дача. Сад та город". Як приготувати:. Апельсини 4 шт. заморозити у морозильній камері, п...

Дуже смачно! Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

вівторок, 21 травень 2024, 0:08

Вівсянка та каша - нероздільні поняття. Якщо ви також не володієте ідеями, які ще смаколики та страви з пластівців можна приготувати, тоді можемо поділитися цікавим варіантом. Зробіть апетитне смузі, яке має всі шанси стати популярним для вашого раціон...