Чому пити - це погано? Ось як алкоголь впливає на мозок людини

Алкоголь допомагає не лише розслабитися під час вечірки, але й впливає на мозок людини. Йдеться про серйозні наслідки для здоровʼя.

Про це повідомили в health. Довгострокові наслідки можуть бути серйознішими за короткострокові. Зокрема, порушення мозку, пов'язане з алкоголем, може призвести до знищення клітин мозку та погіршення пам'яті.

Згідно з дослідженнями, немає безпечного рівня споживання алкоголю. Навіть мала кількість може завдати шкоди здоров'ю.

Вплив алкоголю на здоровʼя людини

До короткострокових наслідків належать зниження пам'яті та невиразна мова. Однак, у довгостроковій перспективі можливі серйозні наслідки. Йдеться про порушення мозку, пов'язані з алкоголем (ARBI), які впливають на пам'ять та загальну функцію мозку.

Вас може зацікавити:Про що пісня The Code, з якою Nemo зі Швейцарії перемогли на Євробаченні 2024 року

Алкоголь змінює рівень нейромедіаторів у мозку. Своєю чергою нейромедіатори передають сигнали по всьому тілу, контролюють поведінку, емоції та фізичну активність людини. Алкогольні напої посилюють вплив гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК). Це викликає млявість, невиразну мову та повільний час реакції.

Ба більше, алкоголь вбиває клітини та пошкоджує клітинні мережі в мозку. Зокрема, надмірне споживання змінює нервові клітини та робить їх меншими, що може негативно вплинути на мозок.

Дослідження 2021 року виявило, що особи, які вживають багато алкоголю, мають значно менше мозкової матерії, особливо на ділянках, які контролюють увагу, мову, пам'ять.

Крім того, цироз, який є ускладненням тривалого вживання алкоголю, може також спричинити пошкодження мозку.

Після припинення вживання алкоголю пошкоджені ділянки мозку можуть почати відновлюватися. Проте, це може зайняти чимало часу.

Дослідження показали, що підвищене споживання алкоголю може зменшити тривалість життя та призвести до різних серцево-судинних проблем, включаючи інсульт.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...