Чи потрібно заряджати до 100%: ТОП-6 простих секретів, як не вбити батарею смартфона

Сьогодні смартфон є практично у кожної людини. Незамінна річ, яка дозволяє підтримувати зв'язок з людьми і нескінченно серфити просторами інтернету, передають Патріоти України.

Коли він розряджається, ми особливо не замислюємося та ставимо пристрій на зарядку і чекаємо, поки батарея наповниться "силами". Однак мало хто знає, як правильно заряджати смартфон. Щоб ефективно підживлювати акумулятор намагайтеся не заряджати його до 100% та не доводити телефон до стану повного розряду.

Чи можна заряджати телефон до 100

Залишати телефон на зарядці до показника 100% суворо не заборонено, але робити цього не потрібно. Особливо, якщо ви користуєтеся таким способом, як швидка зарядка. У минулих поколіннях телефонів були нікелеві акумулятори - саме їх радили повністю розряджати, а потім заряджати.

У сучасних мобільних телефонах літієві батареї. Їх краще не просаджувати до 20% і не заряджати до показника 90%. Про таку рекомендацію повідомляють клієнтам багато виробників гаджетів.

Чи можна заряджати телефон з 40%

Часто фахівці радять ставити смартфон на зарядку, коли рівень енергії становить від 40 до 80 відсотків. Так батарея довше прослужить, навантаження на пристрій буде менше.

Чи можна заряджати телефон при 50%

Смартфон з показником 50% зарядки запросто можна підключати до мережі. Якщо заряджати смартфон за такого показника, акумуляторна батарея не буде дуже сильно зношуватися. Більш того, декілька циклів заряду по 50% можуть підвищити термін служби батареї в 3 рази. Буває, що ми кудись поспішаємо і думаємо: а чи можна заряджати телефон до 50, а не до 80%, як радять. Відповідь - можна. Але все ж намагайтеся заряджатися до 80%.

Чи можна ставити телефон на зарядку при 30?

Фахівці радять підтримувати оптимальний рівень заряду батареї на рівні 30-90%. Коли показник став менше 50%, дозарядіть смартфон.

Крім того, краще не допускайте ситуації, коли рівень заряду акумулятора падає нижче 20%. Такі моменти не дуже добре позначаються на літієвих акумуляторах. Тому, відповідь на питання про те, чи можна заряджати телефон з 20 відсотками, буде позитивною.

Скільки разів на день можна заряджати телефон

Тримайте батарею смартфона в тонусі. Для цього потрібно потрохи заряджати телефон декілька разів на день в межах показників 30-80%. Постійна підзарядка піде тільки на користь. Головне - не допускати, щоб заряд падав нижче тих же 20-30%.

Чи можна ставити телефон на зарядку на ніч

Шкідлива звичка багатьох з нас - залишати телефон на зарядці і піти спати. Існує думка, згідно з якою так робити не можна, тому що псується батарея.

Однак не всі її поділяють. Деякі відзначають, що в батареях є спеціальний чіп, який захистить батарею і не дозволить їй "перезарядитися".Втім, краще все-таки не залишати смартфон заряджатися на ніч і дотримуватися правила заряду 30-80%.

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...