Чи справді треба рідше мити голову: Розвінчуємо найпопулярніші міфи про здоров'я волосся

Часто можна почути, що чим рідше мити голову, тим краще. Але чи дійсно це твердження правильне? На жаль, розібратися з тим, як часто треба мити голову, не так вже і просто, передають Патріоти України.

Адже існують цілком протилежні думки з цього приводу. Наприклад, дехто може сказати, що волосся треба мити якомога рідше, тому що часте миття начебто порушує роботу сальних залоз. Хтось, навпаки, впевнений, що голову краще мити щодня.

Як часто і правильно мити голову

Мити голову краще так часто, як це необхідно для вашого типу волосся і шкіри голови. Тобто це можна робити і щодня. Забруднення і скупчення шкірного жиру, які є на поверхні шкіри голови, завдають набагато більше шкоди волоссю. Адже вони є сприятливим середовищем для розвитку бактерій.

В Мережі можна зустріти думку, що часте миття голови сушить волосся, посилюючи його випадіння. Це не більше, ніж міф, стверджує експерт із волосся та трихолог у компанії Hairmedic Іан Салліс. Він вважає, що не станеться нічого страшного, якщо ви митимете волосся щодня. Однак важливо використовувати хороший кондиціонер. Річ у тім, що більшість людей після миття укладають волосся термоприладами. І вони дійсно можуть підсушити пасма. Але річ точно не у щоденному митті.

Ще одним популярним міфом є твердження про те, що щоденне миття волосся провокує його випадіння. Хоча так дійсно може здаватися, особливо чим довші у вас пасма, однак насправді випадіння близько 100 волосинок на день вважається нормою. І воно не залежить від частоти його миття.

Чому ж немає єдиного рецепту, скільки разів мити голову

Для різних людей оптимальна частота миття голови може відрізнятися. Це залежить від статі, віку та навіть місця, де вони живуть. Однак насамперед на той факт, що пасма стають забрудненими, впливає робота сальних залоз. Вироблення шкірного жиру — нормальний процес. Так організм захищає волосся від пересихання. Проте не варто залишати волосся брудним.

Наскільки часто брудниться волосся, залежить і від довкілля. Адже під час миття ми очищаємо голову не лише від шкірного жиру, але й від пилу та інших забруднень із повітря. Частота миття також залежить від того, чи тримаєте ви пасма розпущеними, чи використовуєте стайлінг тощо.

На частоту миття голови може вплинути навіть стрес. Пасма можуть ставати сухішими чи, навпаки, жирнішими. Влітку очищати шкіру голови доводиться частіше через спеку.

Не варто намагатися "привчити" своє волосся до рідшого миття. Хоча таку думку можна зустріти в Мережі, це міф. Іан Салліс це підтверджує, говорячи, що якщо довго не мити волосся, воно перейде в режим самоочищення. Але бруднитися рідше воно не буде.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...