Чим підгодувати баклажани для багатого врожаю - кращі народні засоби

Баклажани - досить вибаглива до якості грунту культура. При належному догляді і регулярних підгодівлях рослина порадує дачників великими і соковитими плодами. Однак і переборщувати з добривами не потрібно - їх надлишок призведе до того, що листочки будуть красиві і великі, але плоди не вродять, передають Патріоти України.

Підживлення баклажанів влітку: що потрібно знати

Дачникам варто пам'ятати, що баклажани підгодовують безпосередньо під корінь. Не можна розприскувати добрива на листя або стебло, а якщо речовина туди потрапила, то її слід відразу змити водою. Також баклажани не можна удобрювати свіжим гноєм.

Першу підгодівлю можна проводити не раніше, ніж через 15 днів після висадки в грунт, а краще через 20 днів. В цілому за літо проводять від 3 до 5 підгодівель в залежності від стану рослини.Важливо: всі добрива перед застосуванням потрібно підігріти мінімум до 20 градусів.

Азотні і калійні добрива для баклажанів

Азот прискорює ріст рослини, завдяки чому плоди з'являються і дозрівають раніше. Рекомендується купити готове мінеральне добриво для баклажанів з суміші азоту, калію і фосфору. Вносити добриво потрібно під самий корінь і обов'язково з дотриманням зазначеної на упаковці дози. При появі перших квіток кількість азоту зменшують, а калію - збільшують.

Добриво для баклажанів з скошеної трави

Візьміть бочку або велике відро, наповніть на третину будь-якою свіжою травою з городу і доверху теплою водою. Накрийте ємність кришкою і поставте в спекотне сонячне місце на 1 тиждень. Отриманим розчином поливайте рослину під корінь (1 літр на кущ).

Добриво для баклажанів з коров'яку

Розчин з бур'яну під назвою коров'як дуже корисний для баклажанів. Залийте свіжий коров'як теплою водою у співвідношенні 1: 10. Залиште ємність в сонячному місці на 7 днів. Перед використанням підігрійте суміш і поливайте по 1 літру на кущ.

Підживлення баклажанів дріжджами

Підживлення дріжджами стимулює зростання плодів баклажана. Для приготування суміші розчиніть 600 г спресованих дріжджів в літрі теплої води. Потім додайте 100 г яєчної шкаралупи. Залиште суміш під сонячними променями на 4 години. Розбавте водою у співвідношенні 1:10. Поливайте баклажани в кількості півлітра розчину на кущ.

Як удобрити баклажани деревною золою

Змішайте склянку деревної золи в відрі теплої води. Таким розчином відразу полийте кущі біля кореня. Потім землю біля коріння баклажана додатково посипте сухою золою.

Добриво для баклажанів їх картопляного лушпиння

Добриво з картопляного лушпиння вносять на етапі цвітіння і появи зелених плодів. Така підгодівля наситить землю корисним для баклажанів крохмалем. Картопляні очистки залийте водою і відваріть 5-7 хвилин. Залиште до повного охолодження. Процідіть воду від лушпиння і полийте водою кущі баклажана.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...