Чим підгодувати огірки влітку - добрива для розкішного врожаю

Домашня городня ділянка дуже рятує під час війни, коли на рахунку кожна копійка. У таких умовах можна виростити багатий урожай та прогодувати себе взимку, передають Патріоти України.

Коли підгодовують огірки

Перші добрива вносять коли на рослині з'явилися 2-3 листочки. В цей час починається найбільш бурхлива фаза росту і підгодівлі особливо корисні. Далі огірки підгодовують раз в 10-15 днів і спостерігають за станом рослини. Якщо у огірка пожовкли листя, то потрібні додаткові підгодівлі.

Дуже важливо не удобрювати огірки занадто часто і не перевищувати рекомендовану дозу підгодівлі. Надлишок добрива так само шкідливий, як і його нестача.

Мінеральні підгодівлі

В агромагазинах можна купити готові мінеральні добрива для огірків. Виробники вказують, як приготувати розчин, а також коли і в якій кількості обприскувати рослину для гарного врожаю. Для огірків рекомендується брати добрива, в яких поєднуються сульфат калію, суперфосфат і сечовина. Це найкорисніші для овоча речовини.

Підживлення азотом

Огірки дуже потребують азоту, особливо в період до цвітіння. Саме через нестачу азоту у рослини жовтіє листя. Готові азотні добрива можна купити в магазині або на ринку. Зверніть увагу, що в складі добрива не повинно бути аміачної селітри, інакше плоди будуть токсичними.

Важливо удобрити огірки азотом ще до цвітіння. Якщо цього не зробити, то на рослині можуть з'явитися чоловічі квіти, які не дають плодів.

Підживлення огірків золою

Зола дуже корисна для росту огірків. Вона містить практично всі речовини, які потрібні рослині. Підживлення проводять зольним розчином в співвідношенні 1 стакан золи на 1 л води. Таким розчином трохи поливають кожен кущ біля коріння. Золою огірки удобрюють раз в тиждень.


Підживлення дріжджами

Дріжджове добриво стимулює ріст плодів, але занадто часто вносити його не можна. Досить удобрити огірки дріжджами 3 рази за літо. Щоб приготувати розчин, в трьох літрах теплої води потрібно розвести 150 г цукру і 500 грамів свіжих дріжджів.

Як підгодовувати огірки медом

Деякі дачники проводять медову підгодівлю огірків. Для цього 500 г меду розчиняють у 2 літрах води. Медовим розчином рослину обприскують з ранку двічі за літо.

Підживлення розчином йоду

Йод омолоджує огірки і робить їх більш стійкими до захворювань. 35 крапель йоду розчиніть в літрі молока. Залиште суміш на 6 годин. Таким розчином рослини поливають біля коріння раз на 2 тижні.

Настій цибулиння

Цибулиння живить рослину, робить плоди великими і соковитими. Для приготування настоянки знадобляться 6 літрів теплої води і 25 грамів лушпиння цибулі. Змішайте інгредієнти і залиште в теплому місці на 5 днів. Потім процідіть розчин. Цибульним розчином поливають кущі огірків у самих коренів раз на 2 тижні.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...