Дачникам на замітку!! Зробіть це після дощу - трюк, який удвічі збільшить урожай картоплі

Досвідчені городники знають, що період сильних дощів - прекрасний час, щоби збільшити урожай картоплі. У таку погоду рослина здатна закладати більше бульб і ростуть вони великими та здоровими, передають Патріоти України.

Як з’ясував OBOZREVATEL, щоби скористатись перевагами дощової погоди для вирощування картоплі, потрібно виконати всього одну процедуру. Про неї і піде мова далі. Якщо зробити все правильно, урожай може вийти навіть удвічі більшим за звичайний.

Що робити з картоплею після дощу

Для того, щоби сформувати хороші бульби, рослина потребує хорошого шару вологої та рихлої землі. Тому у мокру погоду велику користь картоплі принесе підгортання кущів.

Збільшений шар землі, привалений до нижньої частини допоможе рослині сформувати додаткові стовбури. Відповідно, зміцніє і коренева система. А саме у цій частині картоплі і розвивається урожай. Тому після дощу так важливо підгортати картопляні грядки.

Якщо дощів немає давно

А що ж робити, якщо літо виявилось сухим і так потрібних для рослини опадів нема от уже кілька тижнів? В такому разі картоплю доведеться поливати самотужки. У сухій землі вона вродить погано, бульби будуть маленькі і бідні на поживні речовини.

Проливати рядки кущів можна за допомогою лійки або шлангу. Головне – не шкодувати для картоплі води. Після того, як полив буде завершено, необхідно буде провести підгортання рослин. В такому разі культура теж дасть хороший урожай, який добре смакуватиме і довго зберігатиметься.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...