Дуже смачно! Як приготувати ікру з баклажанів по-одеськи

Існує безліч смачних рецептів ікри з баклажанів і сьогодні пропонуємо вам один з них, передають Патріоти України.

Фудблогерка yuliia.senych поділилась зі своїми підписниками рецептом баклажанної ікри по-одеськи з харківською ноткою.

Інгредієнти

Баклажан
2 шт.
Болгарський перець (великий)
1 шт.
Гострий перець
Цибуля (велика)
1 шт.
Помідор
2-3 шт.
Олія
3 ст.л
Сіль
Перець
Часник
2-3 зубчики

Приготування:

  • Баклажани та болгарський перець проколоти шпажкою та запікати при температурі 220°C 45-55 хвилин;
  • Цибулю мілко подрібнити та полити олією. Посолити до смаку;
  • Натерти на мілкій терці помідори та часник;
  • Баклажани та перець дрібно порізати ножем і додати до цибулі.
  • Додати чорний перець і гострий перець, якщо любите його.

Поради:

Якщо не любите шкірку запечених овочів, її можна прибрати.

З такою ікрою ідеально смакуватиме чорний хліб, злегка підсмажений на сковорідці.

Джерело: ТСН.ua

А ви це знали? Місця у домі, які притягують нещастя - там не можна ставити ялинку

четвер, 18 грудень 2025, 19:08

Ялинка є головним елементом різдвяного декору й одразу змінює сприйняття простору в домі. Через свої розміри, освітлення та кількість прикрас вона впливає на комфорт і безпеку. Невдале розміщення ялинки може створювати відчуття тісноти, безладу або пос...

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...