Більшість господинь вважає, що засипавши багато порошку у машину, речі відмиваються краще. Насправді 100 г порошку вистачає для прання 4−6 кілограмів одягу.
Якщо пересипати порошок, то на білизні залишиться слизька плівка й речі стануть бруднитися швидше, ніж зазвичай. Для того, щоб позбавитися цього нальоту остаточно, доведеться 5 разів полоскати білизну, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Веселий дім».
Якщо після прання на речах залишаються білі плями, це свідчить про одне: порошку занадто багато. Пральна машина може витрачати рівно стільки води, скільки визначено для кожної програми. Якщо порошку в контейнері багато, то води може не вистачити. Як результат — порошок на одязі, алергія на шкірі.
Про те, що порошку було засипано дуже багато, свідчать й залишки засобу всередині лотка.
Фахівці рекомендують класти у пральну машинку порошку стільки, скільки вказано на упаковці з розрахунку на кілограм білизни та вид прання.
Але виробники часто перебільшують необхідну кількість засобу у своїх цілях — щоб людина частіше купувала порошок.
«Золоте правило від виробника» — 150 г на один цикл прання. У разі наявності на одязі плям рекомендується збільшити дозу у півтора раза, якщо вода жорстка, додайте ще 20 г. А це означає, що кілограма порошку вистачить лише на 4 цикли прання.
Практика та спеціалісти з ремонту пральних машин кажуть, що порошку в машину потрібно класти набагато менше. Так, на 1 кілограм середньо забрудненої білизни достатньо ложки порошку (25 г). Тобто якщо у барабан завантажують 4 кг білизни, потрібно покласти всього 100 г порошку.
Якщо речі сильно брудні або на них присутні плями, кількість засобу можна збільшити вдвічі.
Жорсткість води, особливість типу прання, якість порошку — це фактори, які потрібно враховувати при виборі дозування засобу. Якщо вода стабільно жорстка, то доведеться брати 2 столові ложки засобу на кожний кілограм білизни. При максимальному завантаженні барабана та прискореній програмі порошку знадобиться півтори столової ложки. Якщо порошок концентрований, краще слідувати інструкції на упаковці.
М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...
Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...