Ефект приємно вразить! Як відбілити речі без магазинної хімії - три лайфхаки

Фабричні засоби для відбілювання речей діють може й ефективно, але часто безжальні до тканин. Особливо ті, які містять хлор. Тому чимало любителів світлих сорочок та рушників задаються питанням, чим повернути речам білий колір без шкоди, передають Патріоти України.

Перекис водню

Йдеться про аптечний перекис, який має концентрацію 3%. Тільки він діятиме достатньо м’яко. Щоби повернути білизну посірілим речам, розведіть одну столову ложку засобу у 2 літрах води. Зробіть стільки розчину, скільки вам потрібно, щоби замочити ваші речі, залиште їх так на 30 хвилин, а потім виперіть звичайним способом.

Кухонна сіль

Підсолена вода теж непогано справляється із речами, які втратили свою білизну. Розводити її треба у пропорції 3 столових ложки на літр води. У такому розчині речі треба замочити на годину. А потім відправте їх на відповідну тканині програму прання до машинки.

Господарське мило

Старий добрий засіб ефективний зокрема у відбілюванні речей. Але, щоби він подіяв як слід, доведеться запастись терпінням. Намочіть речі і щедро натріть господарським милом. Після цього складіть їх у пластиковий пакет, з якого видаліть все повітря, і закрийте пакет. Його можна згорнути у рулон, щоби не дати повітрю проникати всередину. Залежно від ступеню забруднення, в такому стані залиште речі на строк від 1 години до доби. А після того влаштуйте їм звичайне прання.

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...

А ви це знали? Чи варто прати рушники в гарячій воді

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:30

Враховуючи, що більшість людей користуються рушниками щодня, дуже важливо, щоб вони були чистими та гігієнічними. Рушники можуть вбирати піт та інші жири тіла, що може призвести до розмноження бактерій, якщо їх не ретельно очищати, передають Патріоти У...