Городникам на замітку! Як перетворити піщаний ґрунт на "жирний" чорнозем

Кислі ґрунти, як і низька гумусованість, - основна проблема, тісно пов’язана з родючістю. Відповідно, якщо ґрунтом не займатися, не робити кроків щодо поліпшення родючості, то про хороший урожай можна забути, передають Патріоти України.

Як підвищити родючість ґрунту

Основне завдання – вапнування ґрунту, збільшення вмісту гумусу. Всі рослинні залишки повинні надходити на компостний ґрунт і правильно складатися. Рослинні відходи мають складатися та своєчасно вноситись у ґрунт.

Після збирання врожаю одразу потрібно засівати сидерати. Земля не повинна просто відпочивати в зиму. Сидерати встигають вирости до холодів, і земля під покривалом переживе зиму.

Крім цього, вони перешкоджають вітровій ерозії, зміцнюють ґрунт. За зиму сидератна маса мінералізується, а навесні сприяє оздоровленню ґрунту.

Навесні у ґрунті завжди не вистачає азоту та мікроелементів. Тому краще робити позакореневі обробки хелатними добривами.

Як сидерати для піщаних грунтів потрібно вибирати бобові культури за їх здатність накопичувати на корінцях азот, який після загортання сидератів наситить грунт корисними мікроелементами, зробивши його родючим.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...