Городникам на замітку! Як перетворити піщаний ґрунт на "жирний" чорнозем

Кислі ґрунти, як і низька гумусованість, - основна проблема, тісно пов’язана з родючістю. Відповідно, якщо ґрунтом не займатися, не робити кроків щодо поліпшення родючості, то про хороший урожай можна забути, передають Патріоти України.

Як підвищити родючість ґрунту

Основне завдання – вапнування ґрунту, збільшення вмісту гумусу. Всі рослинні залишки повинні надходити на компостний ґрунт і правильно складатися. Рослинні відходи мають складатися та своєчасно вноситись у ґрунт.

Після збирання врожаю одразу потрібно засівати сидерати. Земля не повинна просто відпочивати в зиму. Сидерати встигають вирости до холодів, і земля під покривалом переживе зиму.

Крім цього, вони перешкоджають вітровій ерозії, зміцнюють ґрунт. За зиму сидератна маса мінералізується, а навесні сприяє оздоровленню ґрунту.

Навесні у ґрунті завжди не вистачає азоту та мікроелементів. Тому краще робити позакореневі обробки хелатними добривами.

Як сидерати для піщаних грунтів потрібно вибирати бобові культури за їх здатність накопичувати на корінцях азот, який після загортання сидератів наситить грунт корисними мікроелементами, зробивши його родючим.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...