Господиням на замітку! Як очистити рушники від запаху цвілі

Навіть найуважніші господарі та господині стикаються з проблемами, які іноді здаються непереборними. Одна із них - це цвіль. На жаль, запах плісняви може з’являтися в будь-якому місці, навіть на рушниках. Про те, як його позбутися, розповів Apartment Therapy, передають Патріоти України.

Вологість, тепло і погане провітрювання – це ідеальні умови для розвитку цвілі. Вона може з’явитися і на банних, і на кухонних рушниках. Також неприємний затхлий запах може з’явитися в переповненому кошику для білизни.Щойно ви помітили сморід, необхідно одразу випрати рушники, адже цвіль може спричинити ще й пошкодження та знебарвлення тканин.

Як прибрати запах плісняви з рушників

Замочування

Наповніть відро або раковину теплою водою і додайте 1/2 склянки білого оцту. Занурте в рідину свої рушники і залиште їх там на 30 хв. Кислота повинна усунути бактерії, що викликають запах.

Прання

Після замочування покладіть рушники в пральну машину та встановіть на ній найгарячішу температуру, дозволену для прання ваших рушників. Потім додайте ваш звичайний засіб для прання та 1/2 склянки харчової соди.

Висушування

Не залишайте свої рушники вологими після прання на довго, адже там може знову з’явитися цвіль. Якщо у вас є сушильна машина, то виберіть високу температуру. А якщо немає, то повісьте рушники на сонце.

Як запобігти появі затхлого запаху на рушниках

  • Не залишайте рушники вологими та перед тим, як складати їх в шафу, переконайтесь, що вони повністю висохли;
  • Провітрюйте ванну кімнат регулярно;
  • Не забувайте прати рушники раз на тиждень.

Візьміть на замітку! Названо кольори в інтер'єрі, які дарують енергію молодості

четвер, 27 червень 2024, 18:56

Як же не помилитись у виборі? До речі, щоб привнести потрібні кольори, не обов'язково робити ремонт, змінюючи шпалери та меблі. Достатньо доповнити інтер'єр новим домашнім текстилем — шторами, диванними подушками, пледами, передають Патріоти України. З...

Це справді працює! Названо спосіб, завдяки якому кухонні рушники стануть білосніжно-білими

четвер, 27 червень 2024, 18:28

Експертка з чистоти Марина Жукова, яка часто дає багато корисних порад з прибирання, поділилася ще одним маленьким секретом, який допоможе господиням впоратися з плямами на кухонних рушниках, передають Патріоти України. «Нещодавно я зіткнулася з тим, щ...