Господиням на замітку! Кулінари розповіли правила соління сала, щоб шкірка була м’якою

Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати.

Подробиці

Результат залежить не тільки від технології приготування, але й від якості продукту. Експерти кажуть, що на м’якість шкіри впливає правильність обробки після забою.

Вибирайте для засолювання шматки сала з тонкою шкірою. Краще, щоб вона була з легким коричневим відтінком та ароматом підгорілої соломи. Якщо чи можете свіже сало проштрикнути сірником, воно точно хороше. А сало з білувато-рожевим відтінком краще не брати.

Налийте в сковороду воду. Нехай закипить. Шкіркою донизу покладіть шмат сала. У воді повинна знаходитися частина зі шкіркою, а от саме сало не треба заливати водою.

Таким способом потрібно проварити шкірку протягом 5 хвилин. А далі вже можете засолювати продукт. При такій попередній підготовці шкірка в сала точно буде м’якою.

Оберіть, що вам до душі на картинці, і дізнайтеся, якою буде ваша осінь!

понеділок, 6 жовтень 2025, 8:15

Осінь - це не просто пора року, а стан душі. Для когось - це аромат гарбузового латте й затишок під пледом, для когось — прогулянки серед шурхотливого листя. Обери те, що ближче тобі, і дізнайся, який ти шанувальник осені, передають Патріоти України. З...

Це здивує! Вчені визначили риси характеру, які реально подовжують життя

понеділок, 6 жовтень 2025, 8:05

Дослідники не намагалися класифікувати учасників за типами особистості, а зосередилися на словах, якими люди самі описували себе, передають Патріоти України. Виявилося, що такі характеристики, як “активний” або “енергійний”, точніше прогнозують тривалі...