Гроші на вітер! Сім речей, на які ви марно витрачаєтеся під час подорожі - перевірте цей список

У 2023 році ціни на попит на подорожі зріс, як і ціни на авіаквитки, номери в готелях та інші послуги. Тому слід очікувати, що ви витратите більше, передають Патріоти України.

Однак спеціальна "стратегія" допоможе витрачати менше грошей, пишеGOBankingRates. Знання того, які покупки не заслуговують на витрати, – найкращий спосіб почати економити. Видання наводить найпоширеніші види витрат, які можуть призвести до розоріння бюджету.

Купівля дорогих сувенірів

Найпростіший спосіб витратити гроші на будь-якому відпочинку – у сувенірному магазині. Чарка, кавовий кухоль та інші сувеніри зазвичай потрапляють у коробку, що пилиться, незабаром після повернення додому.

Засновник турблогу Kevmrc.com Кевін Мерсьє пояснив, що на більшості курортів є сувенірні магазини, які беруть значно більші грощі "за свої товари в порівнянні з місцевими ринками за межами туристичних гарячих точок".

"Мандрівники часто марно витрачають свої гроші, купуючи сувеніри, такі як брелоки, сорочки та магніти, у цих магазинах із завищеними цінами. Я завжди порівнюю ціни в різних магазинах перед купівлею, що допомагає мені прийняти більш виважене рішення", – сказав він.Перевитрата на готелі

Заощадити гроші на готелях та курортах легко, незалежно від вашого бюджету або способу життя, однак так само легко витратити зайве, потрапивши у "фінансову пастку для мандрівників", каже головний операційний директор туркомпанії Exotic Voyages Джеймс Тай.

За його словами, комфортне перебування важливе, але це не означає, "що потрібно грабувати банк". Так, не варто переплачувати гроші за готелі в найкращих місцях та вибирати люксові варіанти, тоді як доступні бюджетні альтернативи.

"Подумайте про те, щоб зупинитись у гостьових будинках, хостелах або в оренду на час відпустки, які часто пропонують відмінне співвідношення ціни та якості без шкоди для якості. Крім того, бронювання житла завчасно або використання гарячих пропозицій допоможе забезпечити доступні ціни", – порадив він.

Вечеря в туристичних пастках

Ще одна поширена помилка – потрапляння в пастку дорогих і посередніх ресторанів для туристів, каже Тай. Замість обіду в розрекламованих закладах краще відвідати місцеві закусочні та кіоски з вуличною їжею, де можна насолодитися автентичною кухнею за невелику ціну.

"Спілкуйтесь з місцевими жителями або консультуйтеся онлайн, щоб знайти приховані перлини, які пропонують смачну їжу та захоплюючий культурний досвід. Ви не тільки заощадите гроші, але й поїдете в кулінарні пригоди, які залишать незабутні враження", – рекомендує Тай.

Оплата карткою

Одна з найнепотрібніших витрат – це комісії за закордонні транзакції, каже Ніколь Куето, сертифікований консультант з подорожей Fora Travel, яка відвідала 41 країну та всі сім континентів.

"Коли ви платите за щось за кордоном своєю кредитною карткою і вам пропонується вибрати, чи платити в місцевій валюті або у вашій домашній валюті, завжди обирайте місцеву валюту. Ви отримаєте найкращий коефіцієнт конверсії. Може здатися, що різниця невелика, але вона є", – рекомендує Ніколь.Багаж

Велика кількість речей у подорожі може спричинити зайві витрати, такі як плата за багаж або спокуса придбати додатковий.

"Оптимізуйте пакування речей, ретельно спланувавши свої вбрання і взявши до уваги погоду та заходи в пункті призначення. Подорож без нічого не тільки економить гроші, але й забезпечує зручність і свободу під час поїздки", – порадив Джошуа Хейлі, засновник сайту подорожей та переїздів Moving Astu.

Громадський транспорт

Коли ви дістанетеся до пункту призначення, ви можете витратити багато часу на переїзди з місця на місце. Якщо ви не витратите час на вивчення громадського транспорту, щоб пересуватися як місцевий житель, ви, напевно, витратитесь на таксі або інші дорогі види транспорту.

"Використовуйте переваги систем громадського транспорту, таких як автобуси, поїзди або метро, які зазвичай більш рентабельні. Крім того, розгляньте можливість ходити пішки або їздити велосипедом на більш короткі відстані, що дозволить вам заощадити гроші, досліджуючи місце призначення в неквапливому темпі", – каже Хейлі.

Бронювання дорогих турів, які можна організувати самостійно

Занадто багато мандрівників витрачають гроші на бронювання турів, не знаючи, що вони можуть організувати подібний досвід самостійно, розповіла авторка блогу про подорожі Passports and Photographs Одра Еджінгтон.

"Люди думають, що якщо вони хочуть побачити місце, куди трохи складніше дістатися, наприклад, Мачу-Пікчу, їм доведеться витратити ще кілька тисяч і доручити всю організацію туристичній компанії, а не самим собі", – сказала вона.

Одра додала, що самостійна організація туру може вимагати "трохи більше досліджень та планування", але заощадить гроші.

"Одна з моїх найважливіших порад щодо планування – подивитися, що пропонують ці туристичні компанії, подивитися їхні маршрути та спробувати відтворити їх самостійно, щоб побачити, скільки грошей ви можете заощадити", – рекомендує вона.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...