
Навряд чи хтось відмовиться поласувати яблуком чи шматочком банана. Безперечно, у нас різні смаки, проте ті чи інші фрукти знаходяться на нашій кухні постійно. Ними можна не лише перекусити, а й додати до домашньої випічки, передають Патріоти України.
Практично всі кулінари стурбовані тим, щоб принести додому не лише солодкі та свіжі фрукти, а й корисні. Дізнатися про фрукти можна за допомогою різноманітних наклейок. Разом із "На пенсії" розповімо, як правильно їх читати.
Така система інформування називається код PLU (Price-Look Up (PLU)). Це система точної ідентифікації свіжих фруктів, овочів та зелені, яка дозволяє визначити сорт, вид, умови вирощування, розміри.
На кожній маленькій етикетці розташовується код PLU — це 4-х чи 5-значний номер. Він використовується в ряді країн, у тому числі в Канаді та США.
Прочитати його можна за таким принципом:
Система PLU є добровільною. З цієї причини виробники, які виробляють продукцію з використанням ГМО, не наважилася позначати свою продукцію цифрою "8". У зв’язку з цим фактом вона з часом почала втрачати свій сенс.
Взимку через нестачу сонячного світла та обмежений доступ до свіжих продуктів організм частіше відчуває дефіцит важливих вітамінів. Експертка з харчування Таня Фрайріх радить звернути особливу увагу на п’ять ключових поживних речовин, передають Патріот...
Прозорий, ароматний бульйон часто здається простою стравою, але на практиці виходить не в усіх. Навіть з якісних продуктів він може стати каламутним, блідим і без виразного смаку. Причина зазвичай не в курці чи каструлі, а в дрібних помилках під час ва...