Як ефективно відмити чашку від нальоту, навіть заскорузлого: П'ять простих способів

Чайний наліт не так просто відмити, особливо якщо він не першої свіжості.

Після частого заварювання чаю на кружці часто залишається темний наліт, який не так просто відтерти губкою. Це дуже псує вигляд посуду, особливо якщо він білого кольору. Позбутися чайних плям можна як народними засобами, так і за допомогою побутової хімії.

Як відмити чашку лимонною кислотою

Сік лимона або лимонна кислота прекрасно справляються зі старими плямами. Засипте в чашку 2 чайні ложки лимонної кислоти або влийте сік половини лимона. Розітріть по стінках чашки і залиште на 5 хвилин. Промийте чашку гарячою водою і витріть залишки бруду губкою.

Як відмити чашку содою

Харчова сода – незамінний помічник у видаленні різних плям. Її можна використовувати в чистому вигляді, але це може пошкодити покриття чашки. Для м'якого очищення до столової ложки соди додайте кілька крапель теплої води і замісіть кашку. Розмажте її по стінках чашки і видаліть наліт губкою.

Як очистити наліт за допомогою зубної пасти

З видаленням старих і засохлих плям добре справляється зубна паста. Невелику кількість пасти нанесіть на губку або непотрібну зубну щітку. Протріть найбільш забруднені місця.

Як відмити чашку за допомогою солі

Забруднення можна відмити за допомогою солі крупного помелу. Але цей спосіб не дуже надійний: крупиці солі можуть пошкодити поверхню чашки, через що з'являються тріщини. Для дбайливого очищення замочіть чашку на 2 години в сольовому розчині. Для цього налийте в кухоль теплу воду і розчиніть 1 ч.л. солі.

Побутова хімія для брудної чашки

Найпростіший спосіб "оновити" посуд – використовувати засіб для миття. Добре справляється з нальотом крем для чищення посуду. Розподіліть його по поверхні чашки і залиште на пару хвилин. Після використання засобу не забудьте добре обполоснути посуд кілька разів.

Як запобігти появи нальоту

Щоб на чашці не засихав наліт, її потрібно мити теплою водою відразу після пиття. Також можна заварювати листовий чай замість пакетиків – він не утворює "плівку".


Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...