Як легко очистити праску від нагару - маловідомий лайфхак

На прасці часто з'являється нагар - і це призводить до утворення плям та слідів бруду на одязі. На це впливає неправильно підібрана температура для прасування та неякісна вода. Тому потрібно обережно ставитись до приладу, щоб його не пошкодити, передають Патріоти України.

OBOZ.UA знайшов корисні лайфхаки, які допоможуть швидко впоратись з цим. Для цього вам знадобляться натуральні інгредієнти, які є в кожному домі.

Сода

Сода швидко видалить нагар та позбавить неприємного запаху. Зміщайте дві столові ложки соди та одну столову ложку води, щоб утворилась густа паста. Потім нанесіть суміш на необхідні ділянки та залиште так на 5-7 хвилин. Витріть все серветкою і знову можете використовувати прилад.

Перекис водню

Намочіть шматочок ватки чи ватний диск у розчині та ретельно протріть праску. Ви одразу помітите, як нагар почне відставати, залишаючись на ваті. Завдяки хімічним сполукам, перекис здатний швидко розчинити наліт. Після очищення протріть праску вологою ганчіркою.

Сіль

Для цього вам потрібно увімкнути праску та дочекатись поки вона нагріється. Далі насипте на папір жменю солі та гарячою праскою "попрасуйте" її. Поєднання твердих частинок та тепла розчинить нагар. Якщо ще залишиться бруд, то після того, як прилад остигне, протріть його вологою ганчіркою.

Оцет та нашатирний спирт

Змішайте оцет та спирт у співвідношенні один до одного, намочіть ганчірку та ретельно протріть необхідні ділянки. Потім ще раз все протріть чистою серветкою.

Парафін

Загорніть парафінову свічку в бавовняну тканину і обережно потріть нею увімкнену праску. Робіть це над аркушем паперу, тому що під дією високої температури віск буде плавитись та капати на підлогу.

Але не варто використовувати цей метод для прасок, що мають отвори для пари, тому що парафін може потрапити в них.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...