На прасці часто з'являється нагар - і це призводить до утворення плям та слідів бруду на одязі. На це впливає неправильно підібрана температура для прасування та неякісна вода. Тому потрібно обережно ставитись до приладу, щоб його не пошкодити, передають Патріоти України.
OBOZ.UA знайшов корисні лайфхаки, які допоможуть швидко впоратись з цим. Для цього вам знадобляться натуральні інгредієнти, які є в кожному домі.
Сода
Сода швидко видалить нагар та позбавить неприємного запаху. Зміщайте дві столові ложки соди та одну столову ложку води, щоб утворилась густа паста. Потім нанесіть суміш на необхідні ділянки та залиште так на 5-7 хвилин. Витріть все серветкою і знову можете використовувати прилад.
Перекис водню
Намочіть шматочок ватки чи ватний диск у розчині та ретельно протріть праску. Ви одразу помітите, як нагар почне відставати, залишаючись на ваті. Завдяки хімічним сполукам, перекис здатний швидко розчинити наліт. Після очищення протріть праску вологою ганчіркою.
Сіль
Для цього вам потрібно увімкнути праску та дочекатись поки вона нагріється. Далі насипте на папір жменю солі та гарячою праскою "попрасуйте" її. Поєднання твердих частинок та тепла розчинить нагар. Якщо ще залишиться бруд, то після того, як прилад остигне, протріть його вологою ганчіркою.
Оцет та нашатирний спирт
Змішайте оцет та спирт у співвідношенні один до одного, намочіть ганчірку та ретельно протріть необхідні ділянки. Потім ще раз все протріть чистою серветкою.
Парафін
Загорніть парафінову свічку в бавовняну тканину і обережно потріть нею увімкнену праску. Робіть це над аркушем паперу, тому що під дією високої температури віск буде плавитись та капати на підлогу.
Але не варто використовувати цей метод для прасок, що мають отвори для пари, тому що парафін може потрапити в них.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...