Святково прибрана ялинка, шампанське, салат Олів'є і мандарини - незмінні атрибути новорічного свята, що асоціюються саме з ним, передають Патріоти України.
А ще – запах мандаринів і хвої, який супроводжує це найбажаніше та найулюбленіше свято року. Нині мандарини можна вибрати на будь-який смак, адже є багато сортів. Та більшість усе ж віддає перевагу солодким мандаринам. До того ж їх більше люблять діти. Спеціалісти розказали, як відрізнити солодкі мандарини від кислих за зовнішніми ознаками. В першу чергу слід звертати увагу на забарвлення шкірки, форму та вагу плодів.
Якщо ви хочете придбати до столу солодкі мандарини, то слід обирати плоди яскравого помаранчевого кольору. Плоди, що мають більш бліде забарвлення – жовті, блідо-оранжеві або зеленкуваті, мають кисліший смак.
Форма мандарина також може вказувати на його смак. Солодші мандарини більше наближаються до округлої форми. Тобто, чим кругліший мандарин, тим вища ймовірність, що він буде солодким. А от мандарини, що мають сплюснуту форму, ймовірно, будуть кислими.
Стиглі мандарини – найсолодші. А ще, вони вбирають у себе найбільше соку. Саме так можна також відрізнити солодкі мандарини. Чим важче один плід відчувається в руці, тим вірогідніше, що він буде солодким.
Водночас, на дотик стиглий мандарин має бути м'яким, але його шкірочка повинна залишатися пружною. Проте, надто м'які плоди не слід обирати, бо вони просто можуть виявитися гнилими
Відомий британський лікар Ранган Чаттерджі, зірка телепрограми "Лікар у будинку", розповів, чому він принципово не вживає їжу під час перельотів. У своєму подкасті Feel Better Live More він поспілкувався з хірургом і фахівцем зі здорового способу життя...
Здивування серед медичних експертів викликали результати масштабного дослідження, опублікованого в журналі Frontiers in Medicine. Виявилося, що люди з певними видами алергії - зокрема сінною лихоманкою (алергічним ринітом) - мають на чверть нижчий ризи...