Як можна відрізнити солодкі мандарини від кислих - три важливі ознаки

Святково прибрана ялинка, шампанське, салат Олів'є і мандарини - незмінні атрибути новорічного свята, що асоціюються саме з ним, передають Патріоти України.

А ще – запах мандаринів і хвої, який супроводжує це найбажаніше та найулюбленіше свято року. Нині мандарини можна вибрати на будь-який смак, адже є багато сортів. Та більшість усе ж віддає перевагу солодким мандаринам. До того ж їх більше люблять діти. Спеціалісти розказали, як відрізнити солодкі мандарини від кислих за зовнішніми ознаками. В першу чергу слід звертати увагу на забарвлення шкірки, форму та вагу плодів.

Колір

Якщо ви хочете придбати до столу солодкі мандарини, то слід обирати плоди яскравого помаранчевого кольору. Плоди, що мають більш бліде забарвлення – жовті, блідо-оранжеві або зеленкуваті, мають кисліший смак.

Форма

Форма мандарина також може вказувати на його смак. Солодші мандарини більше наближаються до округлої форми. Тобто, чим кругліший мандарин, тим вища ймовірність, що він буде солодким. А от мандарини, що мають сплюснуту форму, ймовірно, будуть кислими.

Вага

Стиглі мандарини – найсолодші. А ще, вони вбирають у себе найбільше соку. Саме так можна також відрізнити солодкі мандарини. Чим важче один плід відчувається в руці, тим вірогідніше, що він буде солодким.

Водночас, на дотик стиглий мандарин має бути м'яким, але його шкірочка повинна залишатися пружною. Проте, надто м'які плоди не слід обирати, бо вони просто можуть виявитися гнилими

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...