Одна з найпростіших, бюджетних, але водночас одна з найкорисніших видів риби оселедець. З неї можна приготувати закуски, додати в салати, зробити смачний форшмак. Ще її можна самостійно засолити у пряному маринаді і навіть зварити та посмажити, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться з вами лайфхаком, як всього за 2 хвилини почистити оселедець так, щоб не пошкодити філе і щоб у ньому не було кісточок. Лайфхак був опублікований на YouTube-каналі "SMAKplus – Ідеї до смаку"
Як швидко почистити оселедець:
1. Відріжте від риби голову, випатрайте її й відріжте хвіст, плавці.
2. Зніміть шкіру, але дуже обережно, щоб не пошкодити філе. Зробіть по хребту надріз, щоб легше можна було витягти кістку.
3. Руками добре натисніть на кістку, акуратно прогинаючи її усередину так, щоб філе було цілим. Видаліть хребет
4. Кісточки, що залишилися, виберіть кухонним пінцетом – і можна використовувати готове філе для приготування страв
У рамках 30-річного дослідження вчені встановили зв’язок між певним стилем харчування і високою якістю старіння — тобто досягненням 70-річного віку без серйозних хронічних хвороб, зі збереженою когнітивною функцією, стабільним психічним станом і можлив...
Народне свято 25 квітня відоме під назвами, Марк ключник, Василь-парильник. 25 квітня за новим стилем (8 травня за старим) вшановують пам'ять одного з апостолів євангеліста Марка. За юліанським календарем сьогодні вшановують преподобного Василя Сповідн...