Як приготувати вдома торт "Медовик": Простий рецепт від Тетяни Литвинової

Медовик - універсальний торт, який роками залишається одним з найпопулярніших, і успішно конкурує з такими "монстрами", як Київський торт, Празький або шоколадний Брауні. Всупереч поширеній омані, Медовик готується доволі легко. До вихідних і святкових днів theLime пропонує вам простий і надійний рецепт торта від судді кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяни Литвинової, передають Патріоти України.

Для приготування Медовик нам знадобляться:

  • Яйця (250 г)
  • Цукор (150 г)
  • Мед (130 г)
  • Масло вершкове (130 г)
  • Борошно (250 г)
  • Розпушувач (5 г)
  • Сіль (0,5 ч. ложки)
  • Паленка (70 г)
  • Цукор (100 г)
  • Сода (1 ч. ложка)
  • Оцет (1 ч. ложка)

Для приготування крему будуть необхідними:

  • Крем-сир (300 г)
  • Вершки 33% (600 г)
  • Пудра цукрова (100 г)
  • Цедра мандарина (3-4 шт)
  • Вишня сушена (200 г)

Як приготувати Медовик:

З'єднайте та нагрійте мед і вершкове масло в рівних кількостях.

Для паленки візьміть цукор і поставте його на вогонь до появи легкої димки. Збийте яйця з цукром. З'єднайте паленку з вершковим маслом і медом. Додайте туди соду з оцтом і добре перемішайте, щоб не було грудочок.

Далі приготуємо тісто для коржів: візьміть борошно, сіль, розпушувач і перемішайте на суху. Додайте медово-масляну суміш до яєць, паралельно збиваючи, туди ж додайте паленку та знову добре перемішайте. Далі в 3 етапи додавайте борошно та збивайте, щоб не було утворення грудочок. Тепер можна викласти на деко і запікати (коржів має бути 6, при цьому запікати необхідно 5-6 хвилин кожен при температурі 180 градусів).

Для приготування крему збийте вершки до збільшення маси в об'ємі в 2 рази. Додайте цукрову пудру та продовжіть збивання. Цедру додайте до крем-сиру, а після додайте до вершків та ретельно збийте.

На пергаментний папір накладіть шар крему (щоб нижній з коржів просочився), потім викладаємо за стандартом крем з коржами і через один або на один з коржів можете додати вишню, прямо на крем. Це додасть торту смачну вишневу нотку. Потім помістіть Медовик в холодильник на 6-8 годин. Йому варто добре просочитися.

Чим прикрасити та урізноманітнити Медовик:

Після того, як торт добре просочився, бережно дістаньте його з форми. Візьміть плівку-антистрес (часто використовують для перевезення та упаковки техникії). Темперований шоколад намажте на плівку відносно тонким шаром та обведіть по колу. Після 10 хвилин в морозильній камері ви зможете без зусиль зняти плівку. Зверху посипте злегка підсмаженими та дрібними горіхами.

Чому ваш пес розгрібає лежак перед сном? Причина може вас здивувати!

середа, 13 серпень 2025, 12:45

Власники собак часто помічають, як перед сном їхній улюбленець починає кружляти, дряпати чи копати свій лежак, ковдру або навіть диван. Це може здаватися кумедним чи безглуздим - але насправді таке підготовче ритуальне поведінка має давнє й цілком логі...

Постійно чхає? Цей симптом у кота - привід терміново бігти до ветеринара

середа, 13 серпень 2025, 11:45

Побачити чхаючого кота - доволі миле видовище. Але що, якщо це повторюється часто? Як і в людей, чхання у котів - це захисна реакція організму, яка допомагає очищати носові проходи. Проте в деяких випадках часте або сильне чхання може бути ознакою, пер...