Як приготувати вдома торт "Медовик": Простий рецепт від Тетяни Литвинової

Медовик - універсальний торт, який роками залишається одним з найпопулярніших, і успішно конкурує з такими "монстрами", як Київський торт, Празький або шоколадний Брауні. Всупереч поширеній омані, Медовик готується доволі легко. До вихідних і святкових днів theLime пропонує вам простий і надійний рецепт торта від судді кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяни Литвинової, передають Патріоти України.

Для приготування Медовик нам знадобляться:

  • Яйця (250 г)
  • Цукор (150 г)
  • Мед (130 г)
  • Масло вершкове (130 г)
  • Борошно (250 г)
  • Розпушувач (5 г)
  • Сіль (0,5 ч. ложки)
  • Паленка (70 г)
  • Цукор (100 г)
  • Сода (1 ч. ложка)
  • Оцет (1 ч. ложка)

Для приготування крему будуть необхідними:

  • Крем-сир (300 г)
  • Вершки 33% (600 г)
  • Пудра цукрова (100 г)
  • Цедра мандарина (3-4 шт)
  • Вишня сушена (200 г)

Як приготувати Медовик:

З'єднайте та нагрійте мед і вершкове масло в рівних кількостях.

Для паленки візьміть цукор і поставте його на вогонь до появи легкої димки. Збийте яйця з цукром. З'єднайте паленку з вершковим маслом і медом. Додайте туди соду з оцтом і добре перемішайте, щоб не було грудочок.

Далі приготуємо тісто для коржів: візьміть борошно, сіль, розпушувач і перемішайте на суху. Додайте медово-масляну суміш до яєць, паралельно збиваючи, туди ж додайте паленку та знову добре перемішайте. Далі в 3 етапи додавайте борошно та збивайте, щоб не було утворення грудочок. Тепер можна викласти на деко і запікати (коржів має бути 6, при цьому запікати необхідно 5-6 хвилин кожен при температурі 180 градусів).

Для приготування крему збийте вершки до збільшення маси в об'ємі в 2 рази. Додайте цукрову пудру та продовжіть збивання. Цедру додайте до крем-сиру, а після додайте до вершків та ретельно збийте.

На пергаментний папір накладіть шар крему (щоб нижній з коржів просочився), потім викладаємо за стандартом крем з коржами і через один або на один з коржів можете додати вишню, прямо на крем. Це додасть торту смачну вишневу нотку. Потім помістіть Медовик в холодильник на 6-8 годин. Йому варто добре просочитися.

Чим прикрасити та урізноманітнити Медовик:

Після того, як торт добре просочився, бережно дістаньте його з форми. Візьміть плівку-антистрес (часто використовують для перевезення та упаковки техникії). Темперований шоколад намажте на плівку відносно тонким шаром та обведіть по колу. Після 10 хвилин в морозильній камері ви зможете без зусиль зняти плівку. Зверху посипте злегка підсмаженими та дрібними горіхами.

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...