Як страшний сон: ТОП-5 найжахливіших радянських страв, які готували у всіх їдальнях (фото)

Радянські столові - важлива частина побуту того часу. Навіть сьогодні багато страв з радянського меню готують вдома та навіть у ресторанах, передають Патріоти України.

Ми зібрали для вас перелік з 5 найжахливіших страв, які були у всіх радянських їдалень та які готують йі в наш час. Варто відзначити, що перші столові з'явилися ще в кінці 20-х років. Це стало відмінним варіантом для людей, які не хотіли приносити з собою їжу на роботу.

У таких їдальнях можна було сміливо поснідати й пообідати, а повечеряти ні, так як увечері зали закривалися і там ніколи не продавалися спиртні напої, на відміну від ресторанів. Саме з СРСР нам всім добре відомий комплексний обід із трьох страв.

З перших страв були: борщ, харчо, солянка, розсольник, гороховий суп, щі, рибні та молочні супи. Не завжди вони були смачними, скоріше навпаки.

На друге: гуляш, котлети або шніцель з м'ясною підливою, биточки, тефтелі. Ці страви були зроблені з дуже малої кількості м'ясо, а в основному з хліба. З салатів: "Вітамінний", вінегрет.

Як гарнір подавали картопляне пюре, відварений рис, макарони, тушковану капусту. Дуже популярна страва – макарони по-флотськи.

Популярні і не смачні страви:

1. Молочний суп

Цей суп часто можна було покуштувати в їдальнях та його давали дітям в дитячих садах. Про його смаки стверджували раніше, комусь категорично він не подобався, комусь же навпаки.

Але навіть його можна приготувати смачно, якщо все правильно зробити: Вам знадобляться: 1 л молока, 50 г вермішелі, 1 ст. л. вершкового масла й 1 ч. л. цукру. Молоко потрібно довести до кипіння, додати сіль й цукор, засипати вермішель й варити її до готовності, після – додати вершкове масло.

2. Котлети

Як правило вони практично завжди були не смачними, так як м'яса там практично не було, а якщо було – то не свіже, тоді додавали в котлети багато часнику, щоб "перебити" запах. У страві було багато хліба замість м'яса, а також цибулі. Ціна такої смакоти була 11 копійок за штуку.

3. Риба під маринадом

Щочетверга у всіх радянських їдальнях був рибний день, хітом якого була – риба під маринадом. Вона дуже просто готувалася, рибу різали шматочками, смажили, різали соломкою овочі – цибулю, моркву, смажили на великій кількості олії й додавали томатну пасту. Стрва була вкрай жахливою, жирною й з поганим запахом.

4. Картопляне пюре

У цю страву додавали не масло або сметану, а просто воду. Від цього воно було рідким, несмачним, водянистим. Також робили і з овочевим рагу.

5. Кілька в томаті без голів

Її додавали в різні страви, від чого вони ставали жахливими,не смачними. Наприклад, дуже часто варили картоплю й додавали туди цю жахливу консерву, солили й подавали.

Джерело: Обозреватель

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...

Перевірте себе! Цей тест покаже, які стосунки вам потрібні насправді

неділя, 19 січень 2025, 5:40

Психологи кажуть, що далеко не завжди люди перебувають саме в тих стосунках, у яких їм хотілося б бути. Зрозуміло, що всі бажають "любові та щастя", але як досягти цього? УНІАН пропонує психологічний тест на характер за картинками, щоб зрозуміти, що ва...