Як відмити застарілий жир на дверцятах духовки - знадобиться два простих інгредієнти

Застарілий жир на дверцятах духовки відмити дуже складно. З коричневими плямами та розводами інколи не справляються навіть найдорожчі хімічні засоби. Лише два простих інгредієнти знадобляться, щоб швидко та якісно очистити бруд. Які саме, розповіло видання Еxpress, передають Патріоти України.

У мережі TikTok Даніель (@danicakesbakes) показала зручний прийом, відмиє жир вже за 20 хвилин. Даніель – мама та професійний пекар, тож з проблемою миття духовки має справу щодня.

Суміш з оцтом

Лайфхак дуже простий – необхідно приготувати спеціальний розчин. Візьміть півсклянки харчової соди і змішайте з невеликою кількістю води, поки суміш не стане однорідною. Обмастіть нею дверці духовки і залиште мінімум на 20 хвилин. Після цього слід додати трохи гарячої води та оцту і протерти жорсткою стороною губки.

Соду часто рекомендують для очищення різних поверхонь через її лужний pH і м’яку абразивну структуру. Оскільки жир у духовці та пригорілі частинки їжі зазвичай кислотні, харчова сода здатна нейтралізувати їх, тоді як абразивна структура відмиє стійкі сліди, не залишаючи сильних подряпин.

Для очищення дверцят духовки можна використовувати білий і яблучний оцет. Оцет може розчиняти мінеральні відкладення, бруд та жир. Він достатньо дієвий, щоб знищити деякі бактерії.

Даніель зазанчила, що вона також використовує цю суміш для боротьби з плямами на килимах. Щоб видалити плями з килимів, використовуйте харчову соду, білий оцет і засіб для миття посуду з теплою водою.

Суміш із содою

Якщо у вас під рукою немає оцту, для боротьби зі стійким брудом на дверцях духовки можна використовувати тільки суміш харчової соди. Насипте чверть склянки харчової соди в миску, а потім повільно додавайте воду, поки не вийде консистенція густої пасти.

Нанесіть суміш на внутрішню частину вікна духовки. Можна залишити її на ніч, якщо бруд занадто застарілий, але зазвичай вистачає 20 хвилин. Потім змочіть водою чисту тканину з мікрофібри та витріть пасту.

Родина оцінить! Як приготувати хрусткий зовні і м’який всередині домашній хліб

четвер, 18 квітень 2024, 8:13

Багато кулінарів вважають за краще не купувати хліб у магазині, а випікати цей хлібобулочний виріб самостійно, передають Патріоти України. У цьому випадку гурман завжди радує самого себе та своїх домочадців свіжим та м’яким продуктом. Однак повторити «...

От у чому секрет! Кулінарна хитрість, щоб смажені пиріжки не були сирими всередині

четвер, 18 квітень 2024, 7:12

Не секрет, що смажені на сковороді пиріжки виходять набагато смачнішими, незалежно від того, яка начинка в них захована, передають Патріоти України. Причина в рум’яній скоринці, ароматі та зовнішньому апетитному вигляді. Щоправда, користь такого перек...