Як закрити березовий сік: ТОП-3 рецепти консервації на сезон

Якщо ви любите активний відпочинок і прогулянки в лісі, цей час можна провести з подвійною користю, зібравши смачний і корисний березовий сік, який потім можна закатати в банки і насолоджуватися ним протягом всього року, передають Патріоти України.

  • Березовий сік

Інгредієнти: березовий сік (3 л), лимонна кислота (1 ч. л.), цукор (1 склянка).

Також знадобиться одна 3-літрова банка, яку потрібно заздалегідь простерилізувати.

Приготування:

Березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб в продукт не потрапили комахи і різне сміття.

Переливаємо сік у велику каструлю.

Додаємо в сік 1 чайну ложку лимонної кислоти і склянку цукру (близько 180-200 г).

Все це ретельно перемішуємо і ставимо на плиту.

Періодично помішуємо сік і доводимо практично до кипіння.

Якщо на поверхні утворюється пінка, знімаємо її ложкою.

Потім переливаємо практично киплячий сік у заздалегідь простерилізовану банку.

Закриваємо її за допомогою закаточного ключа.

Перевертаємо її догори дном і укутуємо пледом або ковдрою.

Через добу можна перемістити банку в темне приміщення.

  • Березовий сік з ківі

Інгредієнти: березовий сік (3 л), ківі (1 шт.), цукор (150 г), лимонна кислота (0,5 ч. л.).

Приготування:

Ківі миєму, чистимо і нарізаємо тонкими скибочками.

Кладемо його в простерилізовану банку і засипаємо цукром.

Березовий сік доводимо до кипіння, знімаємо з нього піну.

Розливаємо сік у банку і закочуємо кришкою.

Перевертаємо догори дном - в такому положенні банки повинні стояти, поки сік не охолоне.

Потім ставимо його в холодне місце.

  • Березовий сік з апельсином

Інгредієнти: березовий сік (3 л), апельсин (1 шт.), цукор (160 г), лимонна кислота (0,5 ч. л.).

Приготування:

Як і в першому рецепті, спочатку зібраний березовий сік необхідно процідити крізь марлю.

Апельсин миєму під проточною водою, ріжемо навпіл.

Беремо одну половинку апельсина і розрізаємо на два кружечка.

Стерилізуємо банку і викладаємо на дно кружечки апельсина.

Сік виливаємо в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту, доводимо до кипіння, знімаємо піну.

Проціджуємо його і знову доводимо до кипіння.

Заливаємо сік в банку з апельсинами, закочуємо кришкою.

Перевертаємо банку догори дном і чекаємо, поки вона повністю охолоне.

Потім зберігаємо в темному, прохолодному місці.

Як збалансувати дієту для краси та здоров’я з вітамінами

понеділок, 28 квітень 2025, 16:29

Краса починається зсередини — це не просто влучний вираз, а науково доведений факт. Стан шкіри, волосся, нігтів, як і всього організму залежить від того, що ми їмо. Адже збалансоване харчування, яке містить вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, ...

Власникам пухнастиків на замітку! Чи можуть коти ображатися - вчені дали однозначну відповідь

понеділок, 28 квітень 2025, 12:56

Серед особливостей інтелекту, які ми часто приписуємо котам, є така негативна риса, як мстивість. Люди нерідко вважають, що пухнасті тваринки здатні запам’ятовувати, хто приніс їм негативні емоції, формувати до них почуття образи і відповідати їм взаєм...