Смажена риба на вечерю - відмінний варіант не особливо калорійної, але при цьому смачної та корисної страви на вечерю. Річкова чи морська риба може прилипати до сковороди, що безнадійно псує зовнішній вигляд продукту. Є прості секрети, як можна цьому запобігти, передають Патріоти України.
Риба, яка прилипатиме до сковороди під час смаження, розлютить будь-яку господиню. Щоб цього не сталося, використовуйте кулінарні хитрощі.
Перша полягає у тому, щоб не класти на сковороду мокру рибу. Після того як ви її почистили та промили, потрібно просушити поверхню продукту паперовими рушниками.
Другий момент – використання борошна для паніровки. Обвалюйте рибу в борошні, а потім відправляйте на сковорідку
Третій секрет – використання "правильної" сковороди. У будь-якого продукту менше шансів прилипнути до розпеченої поверхні, якщо та має антипригарне покриття.
Четверте – не можна економити рослинну олію, яку використовуєте під час смаження. Риба повинна ніби тушкуватися – тоді вона вийде соковитою та смачною, а не сухою.
Також важлива правильна температура смаження. Потрібно обирати середній вогонь – на великому риба пригорить, а на маленькому – варитиметься, а не смажиться – і може розповзтися на очах. А вже про рум'яну скоринку й говорити не доводиться.
І остання хитрість – не можна накривати сковороду кришкою одразу після початку смаження риби. Якщо ви побоюєтеся, що вона може залишитися сирою всередині, використовуйте кришку буквально за кілька хвилин до готовності продукту – коли перевернете рибу на другий бік
Перекази з картки на картку в Україні давно стали звичними для мільйонів громадян. Люди щодня надсилають гроші родичам, друзям або оплачують послуги. Але не всі знають, які суми можна переказувати без ризику отримати штраф від податкової або платити по...
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...