Як зробити так, щоб риба не прилипала до сковороди - секрети шеф-кухарів

Смажена риба на вечерю - відмінний варіант не особливо калорійної, але при цьому смачної та корисної страви на вечерю. Річкова чи морська риба може прилипати до сковороди, що безнадійно псує зовнішній вигляд продукту. Є прості секрети, як можна цьому запобігти, передають Патріоти України.

Риба, яка прилипатиме до сковороди під час смаження, розлютить будь-яку господиню. Щоб цього не сталося, використовуйте кулінарні хитрощі.

Перша полягає у тому, щоб не класти на сковороду мокру рибу. Після того як ви її почистили та промили, потрібно просушити поверхню продукту паперовими рушниками.

Другий момент – використання борошна для паніровки. Обвалюйте рибу в борошні, а потім відправляйте на сковорідку

Третій секрет – використання "правильної" сковороди. У будь-якого продукту менше шансів прилипнути до розпеченої поверхні, якщо та має антипригарне покриття.

Четверте – не можна економити рослинну олію, яку використовуєте під час смаження. Риба повинна ніби тушкуватися – тоді вона вийде соковитою та смачною, а не сухою.

Також важлива правильна температура смаження. Потрібно обирати середній вогонь – на великому риба пригорить, а на маленькому – варитиметься, а не смажиться – і може розповзтися на очах. А вже про рум'яну скоринку й говорити не доводиться.

І остання хитрість – не можна накривати сковороду кришкою одразу після початку смаження риби. Якщо ви побоюєтеся, що вона може залишитися сирою всередині, використовуйте кришку буквально за кілька хвилин до готовності продукту – коли перевернете рибу на другий бік

Корисний лайфхак: Як надовго зберегти воду свіжою в пластикових пляшках

понеділок, 20 травень 2024, 19:37

Такі рекомендації допоможуть в екстрених ситуаціях зберігати воду свіжою впродовж кількох місяців. Відключення світла й води через руйнування критичної інфраструктури змушують українців тримати запаси питної та технічної води. Тому варто знати, як можн...

Психологічний тест! Ваш стиль тримання телефону розкриє вашу справжню сутність

понеділок, 20 травень 2024, 19:12

Пропонуємо цікавий тест на визначення особистості. Те, як ви тримаєте телефон, розкаже усю правду про вас. . Цей тест на визначення вашої манери тримати телефон може багато чого розповісти про ваші інтереси, характер, поведінку, сильні та слабкі сторон...