Ідеальні засоби від дуже сильних плям: Як почистити диван

Диван - один з предметів меблів, що найчастіше використовуються. У результаті він досить сильно забруднюється. На деяких диванах є чохли, що знімаються, і почистити їх не проблема. Якщо ж так зробити не можна, то не обов’язково замовляти хімчистку додому, ефективно почистити диван можна і самотужки. Про те, як позбутися плям на дивані, пише Informacion, передають Патріоти України.

Як почистити диван самотужки

Почніть з очищення пилососом поверхні меблів. Таким чином можна прибрати весь пил та кліщів. У важкодоступних куточках, куди не дістати пилосмоком, пройдіть щіткою.

Після видалення пилу протріть диван невеликою кількістю нашатирного спирту, розведеного у теплій воді. Для цього змочіть м’яку ганчірку в розчині й протріть всю оббивку зверху донизу. Для видалення невеликих забруднень цього буде достатньо. Коли диван просохне, ним можна буде користуватися як завжди.

Як видалити плями з дивана

Якщо ж на м’яких меблях є плями, використовуйте спеціалізований засіб з магазину, або приготуйте його самостійно.

Щоб видалити складні плями з диванів, стільців або оббивки автомобіля можна використовувати перкарбонат натрію (або кисневий порошок). Розчиніть 2–3 столові ложки цього потужного засобу для виведення плям у літрі гарячої води й нанесіть розчин на плями. Залишіть на 5-10 хвилин, потріть щіткою, промийте великою кількістю води та дайте висохнути.

Перш ніж використовувати цей лайфхак для чищення оббивки, протестуйте засіб на невеликій непомітній ділянці, щоб переконатися, що вона не знебарвить її!

Позбутися плям на м’яких мебях допоможе сіль. Особливо ефективна вона проти жирних плям. Змішайте трохи солі з невеликою кількістю лимонного соку і натріть пляму, щоб видалити її.

Перекис водню – один із найкращих засобів для видалення плям поту та крові. Перед застосуванням найкраще розбавити цей продукт водою та протестувати на непомітній ділянці дивана чи крісла.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...