Є три правила! Як запекти рибу, щоб вона вийшла соковитою

Запечена риба - це страва, яку полюбляють майже всі. Така риба чудово поєднується з багатьма гарнірами, передають Патріоти України.

Ось тільки є у страви один серйозний недолік: у процесі запікання вона може втратити соковитість.

Втім, у досвідчених кулінарів запечена риба ніколи не виходить сухою і жорсткою. Справа в тому, що досвідчені гурмани завжди дотримуються трьох простих правил при приготуванні страви.

Правильно розморозити рибу

Розморожування риби повинно здійснюватися за відносно низької температури.

Тому продукт треба перекласти із морозильної камери на полицю холодильника.

А ось класти рибу на тарілку, що стоїть на столі, не варто. Справа в тому, що продукт має розморожуватися повільно.

Замаринувати рибу

Одним із секретів м’якості та соковитості риби є її правильна попередня обробка.

Продукт варто відправити у глибоку ємність із маринадом.

Ідеально, якщо в ролі останнього виступить суміш оливкової олії, лимонного соку та різних прянощів.

Розігріти духовку до потрібної температури

Деко або форму для запікання з рибою, поміщайте в розігріту духовку до 200 градусів.

Тривалість приготування залежить від ваги та розміру продукту.

Якщо потрібно запекти кілограмову рибу, то доведеться почекати 40 хвилин.

А ось маленька рибка приготуються за 20 хвилин.

Що не можна робити в Чистий четвер: Суворі заборони, про які треба знати

четвер, 17 квітень 2025, 0:55

Чистий четвер, або Великий четвер, Страсний четвер у 2025 році випадає на 17 квітня, нагадують Патріоти України . Цього дня обов'язково слід прибрати вдома, позбутися мотлоху і не забути прийняти ванну. У Чистий четвер також прийнято пекти паски, фарбу...

А ви це знали? Чому не можна пекти паски у Страсну п'ятницю

середа, 16 квітень 2025, 23:10

Попереду на нас чекає Страсний тиждень 2025, в останній день якого гряде велике свято - Великдень 2025. Як відомо, з цієї нагоди православні християни випікають паски та фарбують яйця. Однак не всі знають, коли можна пекти паски та робити крашанки. Важ...