Є три правила! Як запекти рибу, щоб вона вийшла соковитою

Запечена риба - це страва, яку полюбляють майже всі. Така риба чудово поєднується з багатьма гарнірами, передають Патріоти України.

Ось тільки є у страви один серйозний недолік: у процесі запікання вона може втратити соковитість.

Втім, у досвідчених кулінарів запечена риба ніколи не виходить сухою і жорсткою. Справа в тому, що досвідчені гурмани завжди дотримуються трьох простих правил при приготуванні страви.

Правильно розморозити рибу

Розморожування риби повинно здійснюватися за відносно низької температури.

Тому продукт треба перекласти із морозильної камери на полицю холодильника.

А ось класти рибу на тарілку, що стоїть на столі, не варто. Справа в тому, що продукт має розморожуватися повільно.

Замаринувати рибу

Одним із секретів м’якості та соковитості риби є її правильна попередня обробка.

Продукт варто відправити у глибоку ємність із маринадом.

Ідеально, якщо в ролі останнього виступить суміш оливкової олії, лимонного соку та різних прянощів.

Розігріти духовку до потрібної температури

Деко або форму для запікання з рибою, поміщайте в розігріту духовку до 200 градусів.

Тривалість приготування залежить від ваги та розміру продукту.

Якщо потрібно запекти кілограмову рибу, то доведеться почекати 40 хвилин.

А ось маленька рибка приготуються за 20 хвилин.

Не будуть наближатися! Натуральні засоби, які дійсно відлякують комарів

понеділок, 16 червень 2025, 12:22

Ось кілька натуральних засобів, які дійсно ефективно відлякують комарів, і чия ефективність підтверджена науковими дослідженнями, передають Патріоти України.

Не робіть помилок! Психологи назвали пастку для батьків, яка непомітно руйнує мам та їхніх дітей

понеділок, 16 червень 2025, 9:35

Прагнення до досконалості є звичним для багатьох. Проте жити життям перфекціоніста завдає більше шкоди, ніж користі, передають Патріоти України. Дослідження показало, що коли справа доходить до досконалості, саме ті, хто повинен досягти успіху за будь-...