Кава з кав'ярні може бути небезпечна влітку: як зрозуміти, що з напоєм щось не так

Кава є світовим лідером серед продажів на вулиці. Напій популярний як взимку, так і влітку. Чашечка еспресо, латте, доппіо або капучіно може підбадьорити, а літній айс-кава освіжити. Але з напоєм, особливо з вуличної кав'ярні, потрібно бути обережніше. Що не так з кавою в літню пору - читайте нижче в нашому матеріалі. Про це розповіли експерти в програмі "Ранок з Україною", передають Патріоти України.

Натуральна або порошок

Якщо ви вирішили випити на вулиці каву, не варто економити, купуючи розчинний напій. У його шкідливості для здоров'я не сумнівається жоден лікар. Віддайте перевагу каві з мелених зерен.

"Можна купити "каву" в кіоску за 10 гривень, але по факту, ви виберете розчинний кавовий напій - цукрову бомбу, плюс три емульгатора і стабілізатора, які повністю порушують баланс кальцію, магнію в організмі", - розповіла професор кафедри товарознавства, управління безпекою і якістю Олена Сидоренко.

Зверніть увагу на посуд

Важливо також, в якому стаканчику вам заварюють напій - він ні в якому разі не повинен бути пластиковим. Такий посуд не призначений для високих температур.

Кава з кав'ярні може порушити роботу організму

Натуральна кава з зерен може бути корисною - запобігає проблемам з печінкою, хворобі Паркінсона. Але не завжди. Якщо ви віддаєте перевагу каві з молоком, важливі умови його зберігання. Часто бариста зберігає молоко не в холодильнику, а "під рукою".

"Ультрапастеризоване молоко після відкриття, порушення герметичності, необхідно зберігати в охолоджених умовах. Там можуть не розвиватися молочнокислі бактерії, але будуть розвиватися ті, які потраплять з повітря, тому потенційно воно може прогоркнути і стати небезпечним", - зазначила експерт.

Літня кава з льодом - не завжди гарна ідея

З айс-кавою, в яку додають лід, теж не все добре. Лікарі просять любителів охолодитися напоєм бути обережніше, особливо якщо молоко зіпсувалося. Суміш кави, льоду та зіпсованого молока для шлунково-кишкового тракту можуть стати великим ворогом. Крім цього, дієтологи не рекомендують поєднувати холодні напої з їжею. Прийом холодної рідини уповільнює травлення і їжа просто не засвоюється.

Інша небезпека айс-кави - від різниці температур. Коли в стомлений спекою організм потрапляє холодний напій, тіло відчуває різкий перепад температур. Це може істотно послабити імунітет і негативно вплинути на серцево-судинну систему.

Вирішити проблему можна! Що робити, якщо варення вийшло надто солодким

п’ятниця, 12 липень 2024, 18:56

Звичайно, варення і повинно бути солодким. Але часом буває, що в десерті надто багато цукру, передають Патріоти України. В такому разі варення їсти практично неможливо, а тому слід завжди ретельно слідкувати за кількістю цукру, який ви додаєте. Однак, ...

Як варити свіжі яйця, щоб вони легко знімати шкаралупу

п’ятниця, 12 липень 2024, 18:09

Усім знайома ситуація, коли варені яйця погано очищаються від шкаралупи, передають Патріоти України. Така проблема не буде критичною, якщо треба очистити лише одне яйце. Але якщо належить готувати святковий стіл, то настрій така незручність точно зіпсу...