Кава є світовим лідером серед продажів на вулиці. Напій популярний як взимку, так і влітку. Чашечка еспресо, латте, доппіо або капучіно може підбадьорити, а літній айс-кава освіжити. Але з напоєм, особливо з вуличної кав'ярні, потрібно бути обережніше. Що не так з кавою в літню пору - читайте нижче в нашому матеріалі. Про це розповіли експерти в програмі "Ранок з Україною", передають Патріоти України.
Якщо ви вирішили випити на вулиці каву, не варто економити, купуючи розчинний напій. У його шкідливості для здоров'я не сумнівається жоден лікар. Віддайте перевагу каві з мелених зерен.
"Можна купити "каву" в кіоску за 10 гривень, але по факту, ви виберете розчинний кавовий напій - цукрову бомбу, плюс три емульгатора і стабілізатора, які повністю порушують баланс кальцію, магнію в організмі", - розповіла професор кафедри товарознавства, управління безпекою і якістю Олена Сидоренко.
Важливо також, в якому стаканчику вам заварюють напій - він ні в якому разі не повинен бути пластиковим. Такий посуд не призначений для високих температур.
Натуральна кава з зерен може бути корисною - запобігає проблемам з печінкою, хворобі Паркінсона. Але не завжди. Якщо ви віддаєте перевагу каві з молоком, важливі умови його зберігання. Часто бариста зберігає молоко не в холодильнику, а "під рукою".
"Ультрапастеризоване молоко після відкриття, порушення герметичності, необхідно зберігати в охолоджених умовах. Там можуть не розвиватися молочнокислі бактерії, але будуть розвиватися ті, які потраплять з повітря, тому потенційно воно може прогоркнути і стати небезпечним", - зазначила експерт.
З айс-кавою, в яку додають лід, теж не все добре. Лікарі просять любителів охолодитися напоєм бути обережніше, особливо якщо молоко зіпсувалося. Суміш кави, льоду та зіпсованого молока для шлунково-кишкового тракту можуть стати великим ворогом. Крім цього, дієтологи не рекомендують поєднувати холодні напої з їжею. Прийом холодної рідини уповільнює травлення і їжа просто не засвоюється.
Інша небезпека айс-кави - від різниці температур. Коли в стомлений спекою організм потрапляє холодний напій, тіло відчуває різкий перепад температур. Це може істотно послабити імунітет і негативно вплинути на серцево-судинну систему.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...