Холодець буде прозорим, як сльоза: Як "виправити" каламутний бульйон

Часто буває, що бульйон ще на етапі варіння став каламутним. Навіть у цьому випадку все можна виправити. Головне - вчасно приступити до "рятувальної операції". Як все виправити, розповідаємо разом з Pixelinform, передають Патріоти України.

Щоб виправити непрозорий бульйон, знадобляться яєчний білок та шкаралупа від двох великих курячих яєць. Така кількість компонентів йде на 3 літри бульйону. Дуже важливо, щоб шкаралупа була ідеально чистою, тому її варто ретельно промити; в процесі навіть можна використовувати соду.

Шкаралупу слід подрібнити. В окремій мисці збиваємо білки до появи піни. До них же додаємо шкаралупу. Масу перемішуємо, а бульйон проціджуємо через сито з дуже маленькими отворами. Охолоджуємо його доти, доки не почне тверднути жир. У цей момент бульйон ще раз пропускаємо через сито — це повністю відокремить від нього жир.

Бульйон ще залишається каламутним. Підігріваємо його на плиті до гарячого стану, а тоді тонкою цівкою вливаємо яєчний білок зі шкаралупою, активно перемішуючи. Коли майбутній холодець закипить, не перестаючи помішувати, зменшуємо вогонь. Проварюємо вміст каструлі ще 3-4 хвилини.

Вимикаємо вогонь та ще на 10 хвилин тримаємо каструлю на плиті. Тоді збираємо піну, і, намагаючись не збовтувати бульйон, проціджуємо його через сито, застелене складеною в два шари марлею. Густий осад залишаємо в каструлі.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...