Часто буває, що бульйон ще на етапі варіння став каламутним. Навіть у цьому випадку все можна виправити. Головне - вчасно приступити до "рятувальної операції". Як все виправити, розповідаємо разом з Pixelinform, передають Патріоти України.
Щоб виправити непрозорий бульйон, знадобляться яєчний білок та шкаралупа від двох великих курячих яєць. Така кількість компонентів йде на 3 літри бульйону. Дуже важливо, щоб шкаралупа була ідеально чистою, тому її варто ретельно промити; в процесі навіть можна використовувати соду.
Шкаралупу слід подрібнити. В окремій мисці збиваємо білки до появи піни. До них же додаємо шкаралупу. Масу перемішуємо, а бульйон проціджуємо через сито з дуже маленькими отворами. Охолоджуємо його доти, доки не почне тверднути жир. У цей момент бульйон ще раз пропускаємо через сито — це повністю відокремить від нього жир.
Бульйон ще залишається каламутним. Підігріваємо його на плиті до гарячого стану, а тоді тонкою цівкою вливаємо яєчний білок зі шкаралупою, активно перемішуючи. Коли майбутній холодець закипить, не перестаючи помішувати, зменшуємо вогонь. Проварюємо вміст каструлі ще 3-4 хвилини.
Вимикаємо вогонь та ще на 10 хвилин тримаємо каструлю на плиті. Тоді збираємо піну, і, намагаючись не збовтувати бульйон, проціджуємо його через сито, застелене складеною в два шари марлею. Густий осад залишаємо в каструлі.
Видалення стійких плям із килима - справа непроста. Пролиті кава, чай, вино, косметика чи їжа часто залишають на килимах сліди, які здаються неможливими для виведення. Але ентузіастка прибирання місіс Хінч запевняє: для цього не потрібні дорогі засоби....
Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...