Класика галицької кухні: Як приготувати львівський сирник

Класика галицької кухні — львівський сирник за рецептом Дарії Цвек. У будь-якому із закладів Львова ви обов’язково знайдете цей десерт. Але так само легко його приготувати й самостійно, зазначають Патріоти України та пропонують вам спробувати.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 варені картоплини
  • 1 ст. ложка лимонної цедри
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • Заморожена вишня

Для глазурі:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки цукру
  • 5 ст. ложки вершків
  • 2−3 ст. ложки молока
  • 3 ст. ложки какао

Приготування:

Змішайте сир з розім'ятою картоплею. Додайте м’яке вершкове масло і 3 жовтки. Перемішайте, щоб маса стала однорідною. Додайте цукор, лимонну цедру і ще раз перемішайте.

Білки окремо збийте з дрібкою солі й акуратно вмішайте в сирну масу.

Силіконову форму змастіть вершковим маслом. Викладіть кілька вишень без кісточок. Сирну масу перекладіть у форму і випікайте в духовці протягом 40−50 хвилин за температури 160 градусів.

Для глазурі розігрійте все інгредієнти в сотейнику.

Готовий і трохи охолоджений сирник дістаньте з форми і полийте глазур’ю. Поставте в холодильник на 6−8 годин.

Особливий тест: Виберіть сніжинку, щоб дізнатися, чи здійсняться ваші мрії нового року

п’ятниця, 22 листопад 2024, 19:04

Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...