Класика галицької кухні: Як приготувати львівський сирник

Класика галицької кухні — львівський сирник за рецептом Дарії Цвек. У будь-якому із закладів Львова ви обов’язково знайдете цей десерт. Але так само легко його приготувати й самостійно, зазначають Патріоти України та пропонують вам спробувати.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 варені картоплини
  • 1 ст. ложка лимонної цедри
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • Заморожена вишня

Для глазурі:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки цукру
  • 5 ст. ложки вершків
  • 2−3 ст. ложки молока
  • 3 ст. ложки какао

Приготування:

Змішайте сир з розім'ятою картоплею. Додайте м’яке вершкове масло і 3 жовтки. Перемішайте, щоб маса стала однорідною. Додайте цукор, лимонну цедру і ще раз перемішайте.

Білки окремо збийте з дрібкою солі й акуратно вмішайте в сирну масу.

Силіконову форму змастіть вершковим маслом. Викладіть кілька вишень без кісточок. Сирну масу перекладіть у форму і випікайте в духовці протягом 40−50 хвилин за температури 160 градусів.

Для глазурі розігрійте все інгредієнти в сотейнику.

Готовий і трохи охолоджений сирник дістаньте з форми і полийте глазур’ю. Поставте в холодильник на 6−8 годин.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...