Класика галицької кухні: Як приготувати львівський сирник

Класика галицької кухні — львівський сирник за рецептом Дарії Цвек. У будь-якому із закладів Львова ви обов’язково знайдете цей десерт. Але так само легко його приготувати й самостійно, зазначають Патріоти України та пропонують вам спробувати.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 варені картоплини
  • 1 ст. ложка лимонної цедри
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • Заморожена вишня

Для глазурі:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки цукру
  • 5 ст. ложки вершків
  • 2−3 ст. ложки молока
  • 3 ст. ложки какао

Приготування:

Змішайте сир з розім'ятою картоплею. Додайте м’яке вершкове масло і 3 жовтки. Перемішайте, щоб маса стала однорідною. Додайте цукор, лимонну цедру і ще раз перемішайте.

Білки окремо збийте з дрібкою солі й акуратно вмішайте в сирну масу.

Силіконову форму змастіть вершковим маслом. Викладіть кілька вишень без кісточок. Сирну масу перекладіть у форму і випікайте в духовці протягом 40−50 хвилин за температури 160 градусів.

Для глазурі розігрійте все інгредієнти в сотейнику.

Готовий і трохи охолоджений сирник дістаньте з форми і полийте глазур’ю. Поставте в холодильник на 6−8 годин.

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Це може здивувати! Те, як ви тримаєте свій телефон, розкаже всю правду про вас

п’ятниця, 5 вересень 2025, 18:22

Смартфон став невід’ємною частиною нашого життя, але навіть спосіб, у який ми його тримаємо, здатен відкрити цікаві риси характеру. Автори цього тесту переконують, що положення ваших пальців під час користування телефоном може розповісти, як ви спілкує...