Лікарі-дієтологи поділилися рекомендаціями щодо важливості включення зеленого горошку в раціон харчування для запобігання анемії, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Цей продукт, за словами спеціалістів, містить майже сім відсотків щоденної потреби заліза. У 100 грамах зеленого горошку криється 8,6 грама білка та 8,8 грама клітковини, роблячи його не лише поживним, а й насиченим. Крім того, зелений горошок є цінним джерелом вітамінів групи В, К, С і фолієвої кислоти. Важливим плюсом цього продукту є наявність антиоксидантів — лютеїну та зеаксантину, які благотворно впливають на здоров'я очей.
Особливу увагу експерти приділили високому вмісту заліза в зеленому горошку, зазначивши, що одна порція цього овоча покриває сім відсотків добової норми мікроелемента. Однак варто пам'ятати, що надлишок вживання горошку може викликати дискомфорт у шлунково-кишковому тракті, оскільки він може спричинити здуття та інші неприємні відчуття.
Важливо зазначити, що поживна цінність зеленого горошку практично не втрачається за будь-якого способу його приготування: свіжого, замороженого або консервованого. Фахівці закликали не забувати про важливість різноманітного і збалансованого харчування, де зелений горошок посяде заслужене місце.
Якщо ви любите кулінарні експерименти, цей рецепт точно вас здивує! Виявляється, майонез можна приготувати не лише з сирих яєць, а й на основі смаженої яєчні. Результат - кремоподібний, ароматний соус, який може конкурувати з найкращими магазинними вар...
Виявляється, наші ноги можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо! Форма стопи і положення пальців допомагають виявити риси характеру, а також попереджають про можливі проблеми зі здоров’ям, передають Патріоти України. Селянська стопа. Римська ст...