Лікарі-дієтологи поділилися рекомендаціями щодо важливості включення зеленого горошку в раціон харчування для запобігання анемії, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Цей продукт, за словами спеціалістів, містить майже сім відсотків щоденної потреби заліза. У 100 грамах зеленого горошку криється 8,6 грама білка та 8,8 грама клітковини, роблячи його не лише поживним, а й насиченим. Крім того, зелений горошок є цінним джерелом вітамінів групи В, К, С і фолієвої кислоти. Важливим плюсом цього продукту є наявність антиоксидантів — лютеїну та зеаксантину, які благотворно впливають на здоров'я очей.
Особливу увагу експерти приділили високому вмісту заліза в зеленому горошку, зазначивши, що одна порція цього овоча покриває сім відсотків добової норми мікроелемента. Однак варто пам'ятати, що надлишок вживання горошку може викликати дискомфорт у шлунково-кишковому тракті, оскільки він може спричинити здуття та інші неприємні відчуття.
Важливо зазначити, що поживна цінність зеленого горошку практично не втрачається за будь-якого способу його приготування: свіжого, замороженого або консервованого. Фахівці закликали не забувати про важливість різноманітного і збалансованого харчування, де зелений горошок посяде заслужене місце.
19 листопада за новим календарем (2 грудня за старим) - день пам'яті пророка Авдія, київського святого Варлаама, ігумена Києво-Печерського, ікони Божої Матері "У скорботах і печалях Утіха". За юліанським календарем - день пам'яті святителя Павла, спові...
Сало - це ситно і смачно. А скільки всього цікавого можна приготувати на його основі. Намазка на хліб — улюблена закуска в багатьох сім'ях. Це швидко та зручно. А головне - ситно. Коли дуже хочеться їсти, зробиш такий бутерброд - і готово, передають Па...