Квашена капуста може бути дуже небезпечна! Медики розповіли, кому вона точно зашкодить

Квашена капуста вважається корисним продуктом, в якому міститься багато мінералів і вітамінів. Однак під час приготування в такій капусті утворюється багато шкідливих сполук, які можуть бути небезпечні для здоров'я. Кому і чому не варто вживати квашену капусту – читайте в матеріалі нижче, передають Патріоти України.

Чому квашена капуста може бути небезпечна

При процесі приготування у квашеній капусті утворюються різні сполуки, які можуть сильно нашкодити здоров'ю людини.

В першу чергу, це сіль, яка може викликати набряклість і спровокувати підвищення тиску. Така капуста швидко виводить йод з організму, а це може привести до проблем з щитовидною залозою.

При певних захворюваннях шлунково-кишкового тракту квашена капуста може викликати біль в шлунку і довести до гострого стану.

Небезпечно вживання капусти, яка тільки почала бродити. Через 2-3 дні в ній розмножуються бактерії, і вони можуть сильно вплинути на здоров'я щитовидки та шлунка.

Не варто вживати капусту, якщо у неї закінчився термін придатності або зовнішній вигляд, або смак не дуже приємний – це може привести до отруєння.

Бактерії та клітковина у квашеній капусті можуть спровокувати утворення газів і здуття. Також вони можуть дратувати слизову шлунка і дуже небезпечні для людей з гастритами та виразкою.

Кому не можна їсти квашену капусту

  • Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту: гастритами, виразкою, гастродуоденітами, синдромом подразненого кишечника, виразковим колітом.
  • Людям з нирковою недостатністю
  • Годуючим матерям - це може викликати у малюка проблеми з животиком
  • Людям з гіпертонією
  • Людям, які схильні до набряків
  • Людям із захворюваннями щитовидної залози

Не варто їсти капусту після 18: 00 і не можна перевищувати допустиму добову дозу в 150-1200 грам. Як стверджують медики та дієтологи, якщо хронічні захворювання знаходяться в стані ремісії, то невелика кількість квашеної капусти нашкодити не зможе. Її потрібно з'єднати з білковими продуктами та стежити за тим, щоб не перевищувати норму.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...