Квашена капуста вважається корисним продуктом, в якому міститься багато мінералів і вітамінів. Однак під час приготування в такій капусті утворюється багато шкідливих сполук, які можуть бути небезпечні для здоров'я. Кому і чому не варто вживати квашену капусту – читайте в матеріалі нижче, передають Патріоти України.
При процесі приготування у квашеній капусті утворюються різні сполуки, які можуть сильно нашкодити здоров'ю людини.
В першу чергу, це сіль, яка може викликати набряклість і спровокувати підвищення тиску. Така капуста швидко виводить йод з організму, а це може привести до проблем з щитовидною залозою.
При певних захворюваннях шлунково-кишкового тракту квашена капуста може викликати біль в шлунку і довести до гострого стану.
Небезпечно вживання капусти, яка тільки почала бродити. Через 2-3 дні в ній розмножуються бактерії, і вони можуть сильно вплинути на здоров'я щитовидки та шлунка.
Не варто вживати капусту, якщо у неї закінчився термін придатності або зовнішній вигляд, або смак не дуже приємний – це може привести до отруєння.
Бактерії та клітковина у квашеній капусті можуть спровокувати утворення газів і здуття. Також вони можуть дратувати слизову шлунка і дуже небезпечні для людей з гастритами та виразкою.
Не варто їсти капусту після 18: 00 і не можна перевищувати допустиму добову дозу в 150-1200 грам. Як стверджують медики та дієтологи, якщо хронічні захворювання знаходяться в стані ремісії, то невелика кількість квашеної капусти нашкодити не зможе. Її потрібно з'єднати з білковими продуктами та стежити за тим, щоб не перевищувати норму.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...