Лайфхак від досвідчених господинь! Як легко відмити мікрохвильовку від застарілих плям та позбутися неприємного запаху

Мікрохвильові печі давно прописалися на кухнях українців. І хоча через блекаути внаслідок обстрілів терористів із РФ вони останнім часом більше схожі на деталь інтер'єру, а не кухонний прилад, все ж коли-не-коли їм вдається виконувати свою безпосередню функцію, передають Патріоти України.

Тому знову актуальним стає питання про те, як максимально просто, та не витрачаючи багато часу, відмити мікрохвильовку від бруду всередині, а також позбутися неприємного запаху.

OBOZREVATEL розповідає про лайфхаки, які будуть до вподоби будь-якому господарю. Основна його перевага – у тому, що непотрібно використовувати жодної хімії, а також ви майже не забрудните рук.

Як відмити мікрохвильовку

Відмити мікрохвильову всередині набагато простіше, ніж здається. Для цього вам потрібна буде ємність з водою, кілька скибок лимону, лайму, апельсину або навіть лимонної кислоти, а також яблучний чи звичайний оцет.

У миску із водою потрібно вичавити трохи цитрусового соку та закинути шматочки фрукту (також можна використовувати й лимонну кислоту), який у вас є у наявності. Після цього у воду треба додати трохи оцту і поставити цей "напій" розігріватися у мікрохвильовій печі на високій потужності впродовж декількох хвилин. Слідкуйте за тим, коли вода закипить, а скло дверцят запітніє. Після цього вимкніть мікрохвильову піч і залиште її приблизно на 5 хвилин, аби все охолонуло. Далі потрібно лише дістати ємність із рідиною та протерти всередині мікрохвильову піч насухо. Для цього використовуйте чистий рушник із тканини, яка не залишає ворсу або ж паперовий рушник.

Як позбутися неприємного запаху у мікрохвильовці

Іноді прибрати запах, який залишився після розігрітої їжі можна просто залишивши мікрохвильову піх відкритою на певний час. Якщо ж запах не вивітрюється, не впадайте у відчай. Вам допоможе звичайна харчова сода. Просто насипте кілька ложок соди у ємність, невисоку склянку чи навіть на блюдце і поставте її всередину мікрохвильової печі. Вмикати мікрохвильовку не потрібно, просто дайте соді постояти з годину або ж залиште її на ніч, а зранку просто дістаньте ємність з содою та насолоджуйтеся результатом.

Як видалити застарілі плями в мікрохвильовці

Аби позбутися застарілих плям, насипте на них соду та втріть її у проблемне місце вологою ганчіркою. Потім просто приберіть соду, що залишилися. Якщо необхідно, повторіть знову.

Як відчистити плями на дверцятах мікрохвильовки

Приготування та розігрівання їжі також може забруднити й дверцята мікрохвильовки, але, на щастя, відчистити їх також досить просто: посипте вологу губку харчовою содою та очистіть нею дверцята. Не лінуйтеся протерти також краї, зовнішню сторони дверцят і навіть ущільнювачі. Після цього ще раз протріть усе вологою ганчіркою. Якщо забруднення застарілі, змішайте рівні частини води та оцту і протріть цим розчином дверцята. Потім просто протріть їх мокрою ганчіркою і витріть насухо. Оцет дозволить не лише позбутися плям, але й очистить дверцята від бактерій.

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...