Лікарі розповіли, чому не можна відразу заправляти ліжко вранці - здоров'я під загрозою!

самого дитинства ми чули закиди мам через неприбрані ліжка. Подорослішавши, одні люди навчилися прибирати постільне, інші так і не придбали цей навик. Виявилося, що він і не потрібен - УНІАН з'ясував, чому не можна заправляти ліжко вранці, передають Патріоти України.

Чи правда, що не застеляти ліжко корисно - точна відповідь

Лікарі стверджують, що в ліжку і постільній білизні живуть пилові кліщі, навіть якщо ви регулярно чистите диван і перете наволочки з простирадлами. Якби ви могли віднести свою білизну в лабораторію, то дізналися б, що з ранку кількість комах буде близько мільйона.

Ідеальне середовище розмноження для них - висока вологість і кімнатна температура, тому якщо ви відразу після пробудження накриєте простирадло і наволочки теплою ковдрою, пилових кліщів в постільному стане ще більше.

Самі по собі ці шкідники не є небезпечними для людини, але ризик може виникнути від екскрементів, які залишають комахи. Кліщові фекалії часто стають причиною:

  • ослаблення імунітету;
  • алергії;
  • маленьких ранок на шкірі;
  • дерматиту;
  • кон'юнктивіту;
  • гаймориту і риніту;
  • інших захворювань дихальних шляхів.

Єдиний спосіб позбавлення від пилових кліщів - регулярне прання постільного при температурі мінімум 60 градусів, а також ретельна сушка на відкритій місцевості під сонячними променями. З огляду на цю інформацію, сподіваємося, що ви запам'ятаєте, чому не можна заправляти ліжко відразу після сну.

Що буде, якщо не заправляти ліжко - реальні наслідки

Насправді, максимум, що вас чекає - це скандал від "другої половинки", яка не знає, чому не можна заправляти ліжко вранці. Ви можете їй пояснити, наскільки високі ризики, і яку небезпеку несе така звичка. Ідеальний варіант в такому випадку - почекати, поки ліжко охолоне, а вже потім заправляти його.

ВАЖЛИВО: враховуйте, що якщо ви будете роками спати на одній і той самій білизні, то пилових кліщів не вдасться вивести навіть пранням, саме тому дерматологи рекомендують міняти наволочки, простирадла і підковдри раз на півроку.

Джерело: УНІАН

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...