Мають цілющий ефект! Які рослини найкраще очищують повітря в квартирі

Кімнатні рослини служать не просто окрасою житлового приміщення, але ще допомагають очистити повітря від шкідливих речовин. Деякі - виділяють біологічно активні речовини, що пригнічують зростання бактерій, фітонциди, передають Патріоти України.

Що найкраще вирощувати у квартирі чи будинку.

Кисень

  1. Кисневою фабрикою можна назвати рослину спатифіллум. Відмінно переносить як яскраве розсіяне світло, так і легку тінь. Нормально реагує на протяги та рясний полив.
  2. Фікуси також виділяють кисень. Краще тримати у світлому місці, не заливати, не смикати і не гальмувати.
  3. Повітряний фільтр природного походження – це хлорофітум. Відмінно приживається і росте навіть у неохайних і недбайливих господарів. Любить світло та полив за графіком.

Фітонциди

По-перше, щоб боротися з бактеріями, заведіть мирт. Ця рослина потребує яскравого освітлення та рясного поливу. У літню пору вимагає більше уваги, але в цілому вважається невибагливою, до того ж красиво цвіте і гарно пахне.

По-друге, навіть якщо отримати врожай лимонів або інших цитрусових зовсім не світить, обов’язково посадіть собі хоча б один екземпляр на кімнату. Хороше освітлення та періодичний полив – і рослина захистить ваш будинок від хвороботворних бактерій.

По-третє, заведіть евкаліпт. Він вибагливий до температури та поливу, але користь у період ГРВІ та грипу переоцінити буде складно.

Споживають шкідливі речовини

Сансев’єрія. Назва складна, але рослина невибаглива. Їй потрібне сонячне світло, мінімальний полив, а до протягів та перепадів температури ця рослина стійка.

Хамедорея. Середнє освітлення та середній полив – ось усе, що їй потрібне. Натомість вона буде поглинати всі шкідливі речовини, що виділяють сучасні матеріали в будинку.

Драцена. Чутлива до нестачі сонячного світла та переливів.

В іншому – мінімум уваги і можна не переживати, що ваш будинок стане будинком для бактерій чи сховищем формальдегіду.

Дуже смачно! Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

вівторок, 21 травень 2024, 0:08

Вівсянка та каша - нероздільні поняття. Якщо ви також не володієте ідеями, які ще смаколики та страви з пластівців можна приготувати, тоді можемо поділитися цікавим варіантом. Зробіть апетитне смузі, яке має всі шанси стати популярним для вашого раціон...

А ви це знали? Чи справді небезпечно лягати спати з мокрим волоссям - фахівці шокували відповіддю

понеділок, 20 травень 2024, 23:55

Якщо ви надаєте перевагу вечірньому, а не ранковому душу, то у вас може виникнути спокуса застрибнути в ліжко, поки волосся ще мокре. . Хто має час на сушку феном, коли треба виспатися? Але якщо це так, то, можливо, вам також доводилося чути, що спати ...