Морква несподівано починає чахнути і навіть гнити: Дачникам розповіли, як урятувати врожай

Щоб отримати щедрий урожай хрумкої та солодкої моркви, потрібно вміти не тільки правильно удобрювати цей коренеплід, але й уважно стежити за тим, щоб на рослини не напали шкідники, зокрема, коренева попелиця, передають Патріоти України.

Часом городники починають помічати, що морквяне бадилля починає в'янути, при цьому полив правильний і своєчасний. Рослина виглядає нездоровою і, здавалося б, при повноцінному догляді, несподівано починає чахнути і навіть гнити.

Причиною неприємності може бути бурякова коренева попелиця. Потрапляючи на морквяні грядки, шкідник починає крок за кроком знищувати молоденькі рослини. Він присмоктується до корінців рослини і висмоктує їх усі соки. Появі дрібної комахи може сприяти спека і відсутність опадів.

Також, варто відзначити, що попелиця поселяється на тих грядках, де не ведеться боротьба з бур'янами, загущені посадки та відсутнє регулярне орання землі. Також важливо дотримуватися сівозміни і не висівати моркву на грядках, де раніше зростали буряки.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...