Можуть бути небезпечними! Чому горіхи потрібно замочувати у воді перед вживанням

Горіхи містять у собі багато корисних речовин, потрібних нашому організму, тому вони повинні бути присутні у раціоні харчування. Такий цінний продукт здатний захищати від низки хвороб і покращувати самопочуття, передають Патріоти України.

Наприклад, грецькі горіхи за умови регулярного вживання здатні знизити ризик серцево-судинних хвороб, а кеш’ю корисно їсти, якщо в людини порушений обмін речовин і є анемія.

Проте мало хто знає, що насправді потрібно замочувати горіхи перед вживанням. Це пов’язано з тим, що у них міститься велика кількість фітинової кислоти. У природі ця речовина допомагає горіхам "захищатися" від диких тварин – через неї звірі не чіпають плоди і дають їм можливість спокійно дозріти.

Проте для людини фітинова кислота може нашкодити, адже заважає перетравлюванню їжі. Якщо ж замочувати горіхи перед вживанням, вода перешкоджатиме дії ферментів, на які розпадається ця речовина. Тому після замочування горіхи будуть засвоюватися набагато краще, а поживні речовини і вітаміни після споживання цього цінного продукту просочуватимуться в кров вдвічі швидше. Замочування горіхів також допоможе у тому випадку, якщо вам потрібно зняти з них шкірку.

Як правильно замочувати горіхи перед вживанням

Залежно від виду горіхів, на їхнє вимочування знадобиться різна кількість часу:

  • мигдаль – 12 годин,
  • грецькі і кедрові горіхи, пекан і фундук потрібно вимочувати не менше 8 годин,
  • кеш’ю – 6 годин,
  • макадамія – 4 години.

Під час замочування мигдалю через 8 годин потрібно замінити воду, і лише потім продовжити вимочування упродовж ще 4 годин.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...