Можуть бути небезпечними! Чому горіхи потрібно замочувати у воді перед вживанням

Горіхи містять у собі багато корисних речовин, потрібних нашому організму, тому вони повинні бути присутні у раціоні харчування. Такий цінний продукт здатний захищати від низки хвороб і покращувати самопочуття, передають Патріоти України.

Наприклад, грецькі горіхи за умови регулярного вживання здатні знизити ризик серцево-судинних хвороб, а кеш’ю корисно їсти, якщо в людини порушений обмін речовин і є анемія.

Проте мало хто знає, що насправді потрібно замочувати горіхи перед вживанням. Це пов’язано з тим, що у них міститься велика кількість фітинової кислоти. У природі ця речовина допомагає горіхам "захищатися" від диких тварин – через неї звірі не чіпають плоди і дають їм можливість спокійно дозріти.

Проте для людини фітинова кислота може нашкодити, адже заважає перетравлюванню їжі. Якщо ж замочувати горіхи перед вживанням, вода перешкоджатиме дії ферментів, на які розпадається ця речовина. Тому після замочування горіхи будуть засвоюватися набагато краще, а поживні речовини і вітаміни після споживання цього цінного продукту просочуватимуться в кров вдвічі швидше. Замочування горіхів також допоможе у тому випадку, якщо вам потрібно зняти з них шкірку.

Як правильно замочувати горіхи перед вживанням

Залежно від виду горіхів, на їхнє вимочування знадобиться різна кількість часу:

  • мигдаль – 12 годин,
  • грецькі і кедрові горіхи, пекан і фундук потрібно вимочувати не менше 8 годин,
  • кеш’ю – 6 годин,
  • макадамія – 4 години.

Під час замочування мигдалю через 8 годин потрібно замінити воду, і лише потім продовжити вимочування упродовж ще 4 годин.

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...