Горіхи містять у собі багато корисних речовин, потрібних нашому організму, тому вони повинні бути присутні у раціоні харчування. Такий цінний продукт здатний захищати від низки хвороб і покращувати самопочуття, передають Патріоти України.
Наприклад, грецькі горіхи за умови регулярного вживання здатні знизити ризик серцево-судинних хвороб, а кеш’ю корисно їсти, якщо в людини порушений обмін речовин і є анемія.
Проте мало хто знає, що насправді потрібно замочувати горіхи перед вживанням. Це пов’язано з тим, що у них міститься велика кількість фітинової кислоти. У природі ця речовина допомагає горіхам "захищатися" від диких тварин – через неї звірі не чіпають плоди і дають їм можливість спокійно дозріти.
Проте для людини фітинова кислота може нашкодити, адже заважає перетравлюванню їжі. Якщо ж замочувати горіхи перед вживанням, вода перешкоджатиме дії ферментів, на які розпадається ця речовина. Тому після замочування горіхи будуть засвоюватися набагато краще, а поживні речовини і вітаміни після споживання цього цінного продукту просочуватимуться в кров вдвічі швидше. Замочування горіхів також допоможе у тому випадку, якщо вам потрібно зняти з них шкірку.
Залежно від виду горіхів, на їхнє вимочування знадобиться різна кількість часу:
Під час замочування мигдалю через 8 годин потрібно замінити воду, і лише потім продовжити вимочування упродовж ще 4 годин.
Ціни скоро мають впасти. З'явився прогноз коли це станеться. Ті, хто планує оновити смартфон мають знати, що наразі найгірший час для покупки. За кілька тижнів вийдуть нові флагмани, а на старі моделі з'являться чималі знижки. Індустрія слідує передбач...
Ранкова кава - незмінний ритуал для багатьох. Проте інколи вона може викликати розлад шлунка, печію або тривожність. Експерт з функціонального харчування Гретхен Лідикер пояснює, як насолоджуватися кавою без неприємних наслідків, передають Патріоти Укр...