Навіщо досвідчені господині додають сіль у пральний порошок? Ви здивуєтеся!

За часів молодості наших бабусь, коли не було такого розмаїття пральних порошків і капсул, господині використовували сіль. Звичайно, не самостійно - її додавали в той миючий засіб, яким прали речі, передають Патріоти України.


Чим корисна сіль для прання білизни - головні переваги

Причин, за якими варто використовувати сіль для прання речей, цілих три. Уважно ознайомтеся з кожною з них, щоб точно вирішити для себе, чи варто користуватися таким методом.

Яскравість кольору

Сіль для прання білизни можна застосовувати, якщо вам потрібно, щоб під час очищення кольорових речей від бруду вони не вицвіли. Більш того, сіль допомагає навіть у випадку з одягом білого кольору - він точно не стане сірим. Звичайно, можна придбати дорогі миючі засоби, але навіщо, якщо є звичайна сіль. До речі, вона відмінно випирається і не залишається в структурі тканини - на відміну від сипучих порошків. Оптимальна кількість - 1 ст.л солі в відсік для миючого.

Видалення плям

Сіль прекрасно відпирає навіть найскладніші плями - кров і вино. Правда, в обох випадках доведеться спочатку одяг замочувати. Інструкція проста:

  • насипте 1-2 ст. л на пляму;
  • залийте речі 1-2 літрами холодної води;
  • залиште на 30-40 хвилин.

Потім одяг можна прати в машинці. Не переживайте про те, чи можна сипати сіль в пральну машину насправді - цей консервант не завдає шкоди ні речам, ні техніці.

М'якість тканини

Крім всіх інших перерахованих вище достоїнств, сіль здатна ще й значно пом'якшити одяг. Ефект майже такий же, як від звичного нам з вами кондиціонера для одягу - тільки в рази дешевше. Для того, щоб використовувати цей лайфхак, додайте перед пранням 4 ст.л солі в відсік для кондиціонера. Це допоможе не тільки домогтися м'якості речей, але і сильно скоротити витрату порошку.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...