Навіщо посипати рослини корицею? Хитрість, яка вирішить багато поширених проблем

Кориця - це ніжна пряність, яку ми із задоволенням використовуємо на кухні, щоб надати ароматного аромату нашим стравам. Однак виявляється, що ці прянощі також широко популярна і в садівництві, передають Патріоти України.

Як зазначає портал santeplus, цей ароматний коричневий порошок може допомогти зберегти здоров’я ваших рослин. Як ефективно використовувати корицю у своєму саду – читайте далі.

Навіщо використовувати корицю в саду

  • Відлякує комарів та мурах

Деревна і солодка кориця випромінює п’янкий і теплий аромат, який дуже не подобається цією комахою. Комарі, наприклад, його ненавидять. Якщо ви хочете вигнати цих шкідників зі своєї ділянки, просто розкладіть кілька шматочків кориці навколо будинку або розсипте трохи на терасі, підвіконнях та саду.

Також запах кориці дуже токсичний для мурах. Щоб позбавитися їх раз і назавжди, ви можете розсипати корицю в місцях, де гніздяться мурашники.

  • Відновлює пошкоджені рослини та бореться з грибком

Хто б міг подумати, але для лікування хворих рослин кориця має цілющу і регенерувальну дію. Особливо при обрізанні, щедро посипте спецією хвора рослина, і вона заживе набагато швидше. Щобільше, кориця запобігає хворобам рослин.

Оскільки це природний протигрибковий засіб, то якщо ви покладете трохи кориці на землю навколо ніжок рослини, ви запобігатимете появі грибків, які знищують ваші посіви.

Не варто їсти! Які продукти стають ворогами для чоловіків 40+

четвер, 30 жовтень 2025, 7:45

Вiдомо, що правильно збалансований сніданок може стати ключем до запобігання раннього старіння мозку. Взагалі правильний вибір продуктів впливає на самопочуття та емоційний стан людини, дозволяє відчувати себе молодшими, передають Патріоти України. Щоб...

Чому японки залишаються стрункими навіть після 40? Усе завдяки одному простому правилу

четвер, 30 жовтень 2025, 7:15

Попри стрімкий темп життя, японки зберігають витончені фігури й здоров’я до глибокої старості. У чому їхній секрет? Усе зводиться до одного інгредієнта - білка, і до особливого підходу до їжі, який уже став частиною культури, передають Патріоти України...