Навіщо замочувати махрові рушники у солоній воді? Простий секрет, який багатьох здивує

Багато людей дуже полюбляють махрові рушники, адже вони м’які і приємні на дотик. Користуватися ними - одне задоволення. Проте наша зачарованість таким домашнім текстилем швидко минає, як тільки рушники після чергового прання втрачають свої унікальні властивості і стають вже не такими м’якими на дотик, як раніше, передають Патріоти України.

Як тільки ви відчули, що до рушників уже не так приємно доторкатися, адже на дотик вони стали жорсткими, потрібно рятувати ситуацію. Насправді відповідь на питання, як повернути м'якість махровим рушникам, ховається на нашій кухні. І допоможе нам у цьому простий інгредієнт, який незамінний у кожному домі – сіль.

Щоб рушники були м'якими, потрібно замочити їх у розчині солі. Для цього потрібно 2-3 столові ложки солі додати у 5 літрів теплої води. Вироби потрібно помістити у цей розчин і залишити на декілька годин. Далі вийняти їх з води і випрати у пральній машині або вручну. Якщо ви будете прати їх у пральній машині, краще встановити температуру не більше 40 градусів, а віджим – не більше 800 обертів. Краще взагалі встановлювати віджим на 400 обертів.

Сіль також варто додати і під час самого прання, а щоб ефект був ще кращим – застосуйте разом із сіллю соду. Щоб зробити махрові рушники м'якими при пранні, достатньо буде додати до миючого засобу 2 столові ложки соди і 1,5 ложки солі. Проте краще не брати ту сіль, яка має позначку "Екстра" на упаковці. Після того, як рушники висохнуть, можна їх прогладити праскою з використанням функції відпарювання.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...