Не поспішайте викидати: Як відіпрати кухонну ганчірку і губку для посуду

Через регулярне зіткнення з брудним посудом, жиром і нагаром кухонні ганчірки і губки швидко зношуються і вбирають в себе неприємні запахи. Досвідчені господині не вважають це причиною для їх утилізації - кухонне приладдя можна відіпрати, передають Патріоти України.

Як відіпрати губку від жиру і запаху - поради

Згодом на кухонній губці накопичується велика кількість хвороботворних бактерій, від яких потрібно позбавлятися двома способами - покупкою нової губки або дезінфекцією старої.

Якщо вам подобається другий варіант, використовуйте один з трьох наведених нижче методів:

  • покладіть вологу губку з краплею миючого засобу в мікрохвильовку на 1 хвилину при максимальній потужності;
  • відправте губку в посудомийну машинку, виставте максимальну температуру і час;
  • розведіть відбілювач у воді і залиште в цьому розчині губку на 1 хвилину, потім прополощіть її.

Також можна скористатися народними методами - прокип'ятити губки з декількома ложками соди або оцту. Після таких маніпуляцій губкою можна мити посуд ще якийсь час. Потім її бажано знову випрати і вже використовувати для миття, наприклад, сантехніки, поки вона зовсім не зноситься.

Як відіпрати кухонну ганчірку швидко і ефективно

Звичайні кухонні ганчірки, які є у кожної господині, теж важливо періодично прати, інакше вони перетворюються на розсадник бактерій і джерело огидних запахів. Якщо ви користуєтеся обрізками тканини, то можете випрати ганчірки вручну або в машинці з будь-яким миючим засобом.

Ганчірки з мікрофібри такого ставлення не терплять і деформуються, втрачаючи свої властивості. Для очищення такого виду ганчірок існують інші, більш щадні, засоби:

  • господарське мило - намилити ганчірку, випрати під проточною теплою водою;
  • рідкі миючі засоби без агресивних компонентів - спінити, випрати, прополоскати під струменем води.

ВАЖЛИВО: якщо ви хочете випрати ганчірку з мікрофібри в пральній машині, то ні в якому разі не використовуйте відбілювач і кондиціонер. Вода повинна бути прохолодною - гаряча заборонена.

Кава та какао з новою силою "схопилися" за смаки споживачів: Американський дієтолог пояснює, який з двох напоїв корисніший для здоров'я

неділя, 19 травень 2024, 5:40

Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today. За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості. За даним...

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...