Не робіть помилок! Який посуд не можна нагрівати у мікрохвильовці - розповідаємо про причини

Мікрохвильовка - це техніка, яка значно полегшує побут. Для того, щоб поїсти смачну теплу їжу, зовсім не обов'язково розігрівати сковорідку - достатньо поставити тарілку з продуктами в мікрохвильовку на хвилину. Але, попри переваги, в користуванні таким приладом є деякі застереження, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, посуд з якого матеріалу не можна нагрівати у мікрохвильовці. Причини дуже суттєві.

Не нагрівайте в мікрохвильовці фольгу

Фольга – це хоч і тонкий, але, все ж, метал. І нагрівати його в мікрохвильовці дуже небезпечно. Можуть виникнути іскри і прилад просто зламається, через те, що хвилі рухаються дуже швидко.

Не нагрівайте в мікрохвильовці металевий посуд

Тут та ж історія, що з фольгою. Але значно потужніша. Нагрівання металу в мікрохвильовці рівноцінне принципу блискавки. Найменше, що може статись – це несправність приладу. Якщо ви нагріваєте чай – також не забудьте вийняти ложку з чашки.

Не нагрівайте в мікрохвильовці тарілку із золотими обідками

Золоті обідки та візерунки також містять частинки металу. Такий посуд стає дуже гарячим у мікрохвильовці або ж може загорітись.

Не нагрівайте пластмасовий посуд в мікрохвильовці

Під час нагрівання матеріал виділяє шкідливі канцерогени. Вони також розповсюджуються і на їжу, яка в ємності. Тому якщо ви взяли обід на роботу у пластмасовому лотку – перекладіть продукти перед нагріванням у тарілку.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...