
Мікрохвильовка - це техніка, яка значно полегшує побут. Для того, щоб поїсти смачну теплу їжу, зовсім не обов'язково розігрівати сковорідку - достатньо поставити тарілку з продуктами в мікрохвильовку на хвилину. Але, попри переваги, в користуванні таким приладом є деякі застереження, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, посуд з якого матеріалу не можна нагрівати у мікрохвильовці. Причини дуже суттєві.
Не нагрівайте в мікрохвильовці фольгу
Фольга – це хоч і тонкий, але, все ж, метал. І нагрівати його в мікрохвильовці дуже небезпечно. Можуть виникнути іскри і прилад просто зламається, через те, що хвилі рухаються дуже швидко.
Не нагрівайте в мікрохвильовці металевий посуд
Тут та ж історія, що з фольгою. Але значно потужніша. Нагрівання металу в мікрохвильовці рівноцінне принципу блискавки. Найменше, що може статись – це несправність приладу. Якщо ви нагріваєте чай – також не забудьте вийняти ложку з чашки.
Не нагрівайте в мікрохвильовці тарілку із золотими обідками
Золоті обідки та візерунки також містять частинки металу. Такий посуд стає дуже гарячим у мікрохвильовці або ж може загорітись.
Не нагрівайте пластмасовий посуд в мікрохвильовці
Під час нагрівання матеріал виділяє шкідливі канцерогени. Вони також розповсюджуються і на їжу, яка в ємності. Тому якщо ви взяли обід на роботу у пластмасовому лотку – перекладіть продукти перед нагріванням у тарілку.
Ви можете подумати, що якщо залишити телевізор або кавоварку підключеними до мережі, це не має великого значення, але ви помиляєтесь. Ці пристрої непомітно споживають електроенергію цілодобово, навіть коли вони вимкнені, передають Патріоти України. Це ...
Православне свято 6 листопада за новим календарем (19 листопада за старим) - день пам'яті Павла, сповідника, патріарха Константинопольського, преподобного Луки Києво-Печерського, а також мучениць Олександри, Клавдії, Єфросинії та Матрони, нагадують Пат...