Вважається, що приблизно в 50 років жінці варто вибрати нову стрижку, яка не тільки підходитиме під її новий образ, але і приховуватиме деякі вікові недосконалості волосся. Експерти склали список стрижок, які не підходять зрілим дамам, а також розповіли, як їх можна покращити та видозмінити, передають Патріоти України.
Багато жінок після 50 років вважають за краще вибирати нову стрижку, вкорочуючи звичну довжину: все-таки з настанням менопаузи якість волосся помітно страждає, тому доглядати і укладати їх стає складніше. Через зміну рівня гормонів волосся може сильно випадати, стоншуватися і гірше реагувати на фарбування та інші звичні б’юті-процедури. До того ж багатьом з віком стає зручніше носити більш коротку довжину, яка простіше вписується в естетику зрілого стилю.
Деякі жіночі стрижки ідеально виглядають у будь-якому віці та їх можна носити хоч усе життя. Однак багато популярних видів стрижок все-таки мають деякі вікові обмеження. Втім, якщо ти носиш одну з них і не готова вибирати щось кардинально нове, можна дослухатися думки професійних стилістів щодо вікових правил зміни зачіски.
І хоча боб вважається однією з найуніверсальніших жіночих стрижок, насправді він не такий простий, яким здається на перший погляд. У боба є безліч варіацій, і тоді як одні з них вигідно підкреслюють риси обличчя, інші можуть привертати зайву увагу до вікових змін та зморшок на обличчі.
Мабуть, найневдаліший варіант боба для жінок у 50 років – найкласичніший варіант цієї стрижки, з довжиною до підборіддя, без чубчика або зі звичайним прямим чубчиком. Такі різновиди боба підійдуть лише рідкісним щасливицям, а в інших випадках привертають надмірну увагу до зморшок навколо очей і нечіткості овалу обличчя.
На думку зіркового стиліста з волосся Ганіми Абдула, класичний боб до підборіддя заграє новими фарбами, якщо доповнити його трендовим чубчиком-шторкою. Такий варіант чубчика вважається універсальним, йде всім і може по-різному укладатися, якщо періодично хочеться вносити зміни в образ.
У зрілому віці боб будь-якої довжини краще не поєднувати зі стандартним проділом у центрі голови. Так, це більш зручний та практичний варіант. Однак згодом наше обличчя змінюється і втрачає симетричність, тому краще вибирати бічні проділи, які відволікають від гравітації м’яких тканин.
“До того ж з віком волосся рідшає, і центральний проділ привертає увагу до цього процесу, тоді як бічний може візуально збільшувати об’єм пасм”, – вважає Ганіма.
Пишні багатошарові ретро-стрижки в стилі 1970-80-х вже кілька років як знову в моді. Однак такі варіанти краще вибирати в молодості, тому що з віком якість волосся погіршується, тому кудлатість може створювати хворобливе відчуття.
При цьому експерти зазначають, що легка текстура ніколи не завадить і може надати додатковий обсяг рідким пасмам. Головне – виходити зі стану волосся і не перегинати з філіровкою та багатошаровістю.
І хоча мікрочілка – це дуже модно, її вибирають тільки найсміливіші. За подібною стрижкою досить складно доглядати, а в зрілому віці вона ще й привертає надмірну увагу до об’єму волосся, області чола і зморшок.
«Кожна обличчя потребує свого вигляду чубчика, але занадто коротка чубчик стирає межу між юністю і старінням, у невдалому сенсі», — вважає стиліст-перукар Денні Еверсон. Краще віддати перевагу чубчику-шторці — з нею складно помилитися!
Довге волосся – далеко не завжди красиве і здорове волосся, особливо в зрілому віці. До того ж такий варіант може візуально подовжувати риси обличчя, що не користується при вираженому птозі.
На думку експерта з волосся Джини Рівера, відмовлятися від довгого волосся в 50+ необов’язково, особливо, якщо ти за ним добре доглядаєш і воно не виглядає ламким і неживим. Але в такому випадку важливо додати обсягу та текстури, вибравши бічний проділ і зробивши легку каскадну стрижку. Багатошаровість освіжить риси обличчя та візуально приховає вік. Головне — не переборщити з філіровкою, щоб не створити неакуратний кудлатий ефект.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...