Від помилок ніхто не застрахований, і господині на кухні також. Тут немає нічого страшного чи дивного В цій статті зібрані головні помилки, яких легко можна уникнути, пам’ятаючи про них.
1.Всі овочі та фрукти зберігають у холодильнику
Багато хто робить цю помилку за звичкою. Насправді більшість продуктів варто зберігати в холодильнику, але є винятки з цього списку. Наприклад: картопля, тому що вона містить цукор. При взаємодії з амінокислотами вони руйнуються і картопля може змінювати свій смак, колір та запах.
Також не варто зберігати в холодильнику яблука, банани, оскільки вони містять складні вуглеводи, які під впливом кисню розпадаються, викликаючи зміну смакових якостей та потемніння. При температурі холодильника (приблизно +3 до +6) розпад прискорюється, через що шкірка темніє швидше. Краще зберігати їх на балконі або в коморі.
2.Зберігати молоко та молочні продукти на дверцятах холодильника
Здавалося б, таке зручне місце для зберігання молока. І за розміром підходить, і діставати зручно. Але така думка є помилковою.
Якщо враховувати той факт, що дверцята постійно відчиняються, то можна дійти висновку, що на дверцятах холодильника відносно тепло, а значить, молочні продукти на боковій полиці зіпсуються набагато швидше, ніж у самому холодильнику.
3.Готувати в не прогрітому посуді
В поспіху трапляється, що ви починаєте смажити м’ясо, не прогрівши сковороду. Але це неправильно, адже на холодній сковороді не вийде зробити хрустку скоринку, а м’ясо чи риба можуть просто згоріти.
А щоб перевірити, чи сковорода розігрілася, досить просто капнути води. Якщо вода зашипить і моментально висохне, можна наливати олію та викладати продукт.
4.Не розморожувати продукти до кінця чи розморожувати у гарячій воді
Іноді при готуванні кидають шматок м’яса в гарячу воду, намагаючись швидко розморозити його, але це є великою помилкою. У воді м’ясо розкисає, вбирає зайву рідину і втрачає смак, а по приготуванні м’ясо стає дуже жорстким, як підошва.
5.Додавати спеції скрізь, де можна і не можна
У хороших ресторанах шеф-кухарі додають 1-2 спеції, щоб підкреслити смак. Рекомендуємо господиням на домашній кухні робити те ж саме. Не варто додавати багато різноманітних спецій – це лише переб’є смак і не дасть насолодитися самою стравою. Краще використовувати трохи однієї спеції та приправи (сіль, перець до смаку), тоді страва вийде простою, але вишуканою.
6.Довго не міняти губку для посуду
Дуже багато хто судить про стан губки для посуду, спираючись на її зовнішній вигляд, але це неправильно. Справа в тому, що губка має пористу структуру, в яку забивається жир з посуду та мікроби. Тому потрібно міняти губку кожні два тижні.
Адже мало того, що посуд неякісно вимиватиметься, то ще буде ризик будь-яких проблем зі здоров’ям через попадання мікробів в організм.
7.Використовувати посудомийну машину для всього посуду
Як би сумно це не звучало, але це так. Хоч посудомийна машина — безцінна помічниця у сім’ї, але справляється вона не з усім. Деякий посуд треба мити самостійно, щоб не зіпсувати.
Так, наприклад, не варто мити в посудомийній машині дерев’яний посуд, щоб уникнути зміни форм і тріщин через високі температури. Чавунні вироби та звичайні сковорідки теж варто мити самостійно, оскільки посудомийна машина змиває з них важливий для приготування захисний шар, але є посуд зі спеціальним покриттям, його можна мити в машині.
Якщо по необережності поставити мідь у посудомийку – вона втратить свій колір, а кришталь потемніє. Цей посуд треба мити самостійно та дуже акуратно.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...