Вже зовсім скоро розпочнеться сезон активного консервування фруктів та ягід у вигляді варення. Але багато господинь часто зіштовхуються з тим, що продукт виходить неякісним і погано зберігається. Таким чином, усі плоди просто псуються, передають Патріоти України.
Для того, щоб такого не сталось, редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування варення. Всі ці нюанси обов'язково потрібно враховувати.
Неякісні плоди
Часто, для консервування обирають плоди, які вже почали гнити. Або ж вони пошкоджені і занадто м'які. Справа в тому, що в продуктах такої якості є багато бактерій, які термічна обробка не може знищити. Можна спробувати вирізати пошкоджені фрагменти ножем.
Занадто велика вологість
У варенні не повинно бути багато зайвої вологи. Тому найкраще збирати врожай для джему в суху погоду. В іншому разі – варення вийде занадто рідким і не загустіє. Також, є ризик потрапляння бактерій, адже вологі фрукти та ягоди швидше починають гнити.
Погано промиті плоди
Перед приготуванням варення плоди потрібно дуже добре промити не в одній воді від пилу, а також різноманітного сміття, яке падає з кущів та дерев під час збирання.
Замало цукру
Класичне варення передбачає пропорцію цукру та плодів 1:1. Лише таким чином воно буде довго зберігатись. Також, кількість цукру дуже впливає на консистенцію.
Час приготування
Багато людей кип'ятять варення лише один раз. Це пояснюється тим, що так плоди зберігають більше вітамінів. Але це досить помилкове рішення. Для того, щоб цукор розчинився , а варення було тягучим – потрібно проварити масу як мінімум 2-3 рази.
Серед особливостей інтелекту, які ми часто приписуємо котам, є така негативна риса, як мстивість. Люди нерідко вважають, що пухнасті тваринки здатні запам’ятовувати, хто приніс їм негативні емоції, формувати до них почуття образи і відповідати їм взаєм...
Виявляється, солодощі можуть бути не лише смачними, а й надзвичайно корисними для здоров’я людини. Існує один солодкий продукт, який здатен помітно подовжити життя. Про це пише ресурс Strona Zdrowia, передають Патріоти України. Швейцарські дослідники ...