Для того, щоб чай був дійсно смачним, його недостатньо просто залити водою. Адже приготування такого напою вимагає особливої уваги та знань. Якість залежить від виду чаю, передають Патріоти України.
Найкраще смак розкривається у крупнолистовому чаї. Тому варто заварювати його. До того ж на одну чашку потрібно зовсім небагато листочків.
Якщо ви звикли до пакетованого чаю – варто від нього відмовитись. У пакетик можуть покласти що завгодно. Це можуть бути гранули або дрібні залишки від чайного листя. Якісним такий напій назвати складно.
Варто зупинитись на тому чаї, в якому немає зайвої хімії та ароматизаторів
Якість чаю залежить від води
Навіть якщо вода кип'ячена – це не робить її безпечною для вживання. Тому з крану використовувати не варто. Найкраще обирати бутильовану.
Якою має бути температура
Від температури також залежить смак чаю.
Наприклад, зелені чаї та улуни (традиційний китайський чай, який є проміжним варіантом між зеленим та чорним) заварюються водою до 90 ⁰С, чорні, шу пуери (різновид китайського чаю), трав’яні та суміші - 95-100 ⁰С.
Чай потрібно заливати водою, яка щойно нагрілася. І кип'ятити її можна лише один раз.
Як можна визначити температуру води
1. Одразу після того, як чайник закипів, температура води в ньому 100 ⁰С.
2. Якщо чайник вимкнули, а вода стала спокійною – це 95 ⁰С.
3. Після 3-4 хвилин – температура вже 85 ⁰С.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...