Кладіть м'ясо для бульйону в холодну воду. Тоді його смак буде більш насиченим. Якщо почати варити м'ясо в окропі, то наваристого бульйону, саме такого, який потрібен для гарного борщу, не отримати. Варіть бульйон на повільному вогні з відкритою кришкою, щоб уникнути утворення піни. Щоб борщ вийшов насичено червоний, не потрібно, щоб на етапі закладання овочів він сильно кипів.
Тертий буряк краще класти в борщ у відварному вигляді. Сирий тертий буряк не дасть страві потрібного кольору і присмаку. Солити борщ потрібно до додавання буряка, про що також не знають багато господинь. Якщо посолити страву вже практично на стадії готовності, то під впливом солі буряк стане рудим, а борщ відповідно - негарним. В борщ буряк додають у співвідношенні 1:1 до картоплі.Ще одну помилку господині роблять під час приготування зажарки. Не можна зажарювати цибулю з морквою і тим більше доводити їх до коричневого кольору, інакше у страви з'явиться неприємний смак. Овочі повинні лише трохи підрум'янитися з томатним соусом або пастою, але не приготуватися повністю. Зажарку до борщу бажано класти майже в самому кінці, інакше при довгому варінні борщ втратить солодкувато-карамельний смак.
Православне свято 7 квітня (20 квітня за старим стилем) - день пам'яті преподобного Георгія, сповідника, митрополита Митиленського. За юліанським календарем - Благовіщення Пресвятої Богородиці, одне з 12 найбільших християнських свят року, нагадують ...
Учені з’ясували, що звичка користуватися ґаджетами перед сном і одразу після значно збільшує ризик безсоння і скорочує тривалість сну, передають Патріоти України. У дослідженні, що охопило понад 45 000 молодих людей у Норвегії, було виявлено, що кожна ...