Не робіть так! Три головні помилки в приготуванні справжнього українського борщу

Борщ далеко не найлегша страва, як думають деякі люди. Рецептів приготування українського борщу дуже багато, і кожна господиня при цьому вносить свої корективи в процесі приготування. Щоб борщ вийшов смачним, солодким, з насиченим кольором, зверніть увагу на три головні помилки, яких потрібно уникати, і у вас все вийде, передають Патріоти України

Кладіть м'ясо для бульйону в холодну воду. Тоді його смак буде більш насиченим. Якщо почати варити м'ясо в окропі, то наваристого бульйону, саме такого, який потрібен для гарного борщу, не отримати. Варіть бульйон на повільному вогні з відкритою кришкою, щоб уникнути утворення піни. Щоб борщ вийшов насичено червоний, не потрібно, щоб на етапі закладання овочів він сильно кипів.

Тертий буряк краще класти в борщ у відварному вигляді. Сирий тертий буряк не дасть страві потрібного кольору і присмаку. Солити борщ потрібно до додавання буряка, про що також не знають багато господинь. Якщо посолити страву вже практично на стадії готовності, то під впливом солі буряк стане рудим, а борщ відповідно - негарним. В борщ буряк додають у співвідношенні 1:1 до картоплі.Ще одну помилку господині роблять під час приготування зажарки. Не можна зажарювати цибулю з морквою і тим більше доводити їх до коричневого кольору, інакше у страви з'явиться неприємний смак. Овочі повинні лише трохи підрум'янитися з томатним соусом або пастою, але не приготуватися повністю. Зажарку до борщу бажано класти майже в самому кінці, інакше при довгому варінні борщ втратить солодкувато-карамельний смак.

Найгірший сніданок для вашого кишечника - продукти, яких краще уникати вранці

вівторок, 23 грудень 2025, 0:28

Сніданок визначає наш настрій, енергію та здоров’я кишечника. Але не всі ранкові страви однаково корисні, передають Патріоти України. Невеликі зміни у ранковому раціоні можуть значно покращити стан кишечника та загальне самопочуття. Не йдеться про повн...

Кардіолог шокував: Що вершкове масло робить із вашим тиском

вівторок, 23 грудень 2025, 0:07

Ви думали, що вершкове масло - безпечна насолода на сніданок чи у випічці? Лікарі б’ють на сполох: надлишок цього продукту може підвищувати кров’яний тиск та шкодити серцю, передають Патріоти України. Що відбувається: насичені жири у маслі зменшують ви...