Неправильне зберігання картоплі може перетворити цей овоч в справжню отруту для вашого організму. Картопля може змінювати свої властивості під впливом навколишнього середовища і стане небезпечним для здоров'я. Які помилки зберігання можуть перетворити картоплю в небезпечний продукт, розповіли в матеріалі видання Today, зазначають Патріоти України.
Найбільша помилка при зберіганні картоплі - відправляти овочі в підвал або комору відразу після покупки прямо в мішках. Так вона починає швидко підгнивати та псуватися.
Картоплю потрібно висипати з мішка, ретельно перебрати, все надрізані, підгнилі та м'які бульби потрібно прибрати. Решта - ретельно просушити, а тільки після цього скласти в сухий мішок і прибрати в прохолодне місце для зберігання.
Картоплю не варто зберігати на балконі, оскільки там вона потрапляє під прямі сонячні промені. Через світло в бульбах утворюється соланін - небезпечна речовина. Перша ознака того, що картопля стала отруйною – поява на ній зелених плям.
Не годяться для зберігання картоплі поліетиленові пакети та пластикові відра. До коренеплодів обов'язково повинно надходити повітря, інакше почне утворюватися конденсат. А це призведе до появи небезпечної цвілі та гнилі.
Картопля не любить високі та низькі температури повітря. Найоптимальніше для зберігання - від + 4 до + 6 градусів. Якщо немає підвалу, то картоплю можна зберігати в коморі, де немає світла та опалювальних приладів.
Низькі температури приведуть до промерзання і погіршення смакових якостей, високі – до утворення небезпечних сполук і підгнивання.
Не варто складати картоплю і залишати її так без нагляду надовго. У чистому і сухому підвалі картопля без перебирання може зберігатися довше. А ось в міських умовах картопля часто починає проростати. Паростки починають гнити та псувати весь ваш запас коренеплодів. Раз на місяць варто висипати картоплю з мішка і перебирати, а паростки потрібно акуратно обривати.
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...
Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...