Не вживайте у якості перекусів! Лікар розповіла, як можна пошкодити печінку... фруктами

Всі ми знаємо, що фрукти - цінне джерело вітамінів і корисних речовин, тому вони регулярно повинні бути присутніми в раціоні. Але деякі з них у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки, зазначають Патріоти України.

Лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що фрукти складаються з фруктози і глюкози, які в надлишку можуть викликати неалкогольну жирову хворобу печінки (накопичення жиру, - ред.). Наприклад, в яблуках багато фруктози, а ось в абрикосах - глюкози. Тому, коли людина вживає регулярно яблуко або грушу, думаючи, що це нешкідливо, вона помиляється. Глюкоза під дією інсуліну переробляється в енергію і в жирові запаси, а фруктоза вся захоплюється білками печінки.

Лікар особливо не рекомендує вживати фрукти в якості перекусу, тому що в організмі виробляється забагато інсуліну. Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами - продуктами, в яких є білок, тому що він зменшує сплеск глюкози.

Дачникам на замітку! Як зробити, щоб редиска не йшла у стрілки

понеділок, 12 травень 2025, 23:52

Редиска – одна з перших культур, які висівають навесні. Але навіть досвідчені городники нерідко стикаються з проблемою стрілкування, коли замість соковитого коренеплоду рослина витягується вгору. У такому разі редиска стає твердою, волокнистою, гіркою ...

Великий ризик? Лікар пояснив, чи справді "уколи краси" можуть призвести до сліпоти

понеділок, 12 травень 2025, 23:50

Чому ін’єкційні препарати (ботулотоксини, гіалуронова кислота, філери, біоревіталізанти тощо), потрапляють не туди, куди мали б, та чому можують призвести до незворотної втрати зору, розповів офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург, кандидат медичн...