Не вживайте у якості перекусів! Лікар розповіла, як можна пошкодити печінку... фруктами

Всі ми знаємо, що фрукти - цінне джерело вітамінів і корисних речовин, тому вони регулярно повинні бути присутніми в раціоні. Але деякі з них у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки, зазначають Патріоти України.

Лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що фрукти складаються з фруктози і глюкози, які в надлишку можуть викликати неалкогольну жирову хворобу печінки (накопичення жиру, - ред.). Наприклад, в яблуках багато фруктози, а ось в абрикосах - глюкози. Тому, коли людина вживає регулярно яблуко або грушу, думаючи, що це нешкідливо, вона помиляється. Глюкоза під дією інсуліну переробляється в енергію і в жирові запаси, а фруктоза вся захоплюється білками печінки.

Лікар особливо не рекомендує вживати фрукти в якості перекусу, тому що в організмі виробляється забагато інсуліну. Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами - продуктами, в яких є білок, тому що він зменшує сплеск глюкози.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...