Не вживайте у якості перекусів! Лікар розповіла, як можна пошкодити печінку... фруктами

Всі ми знаємо, що фрукти - цінне джерело вітамінів і корисних речовин, тому вони регулярно повинні бути присутніми в раціоні. Але деякі з них у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки, зазначають Патріоти України.

Лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що фрукти складаються з фруктози і глюкози, які в надлишку можуть викликати неалкогольну жирову хворобу печінки (накопичення жиру, - ред.). Наприклад, в яблуках багато фруктози, а ось в абрикосах - глюкози. Тому, коли людина вживає регулярно яблуко або грушу, думаючи, що це нешкідливо, вона помиляється. Глюкоза під дією інсуліну переробляється в енергію і в жирові запаси, а фруктоза вся захоплюється білками печінки.

Лікар особливо не рекомендує вживати фрукти в якості перекусу, тому що в організмі виробляється забагато інсуліну. Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами - продуктами, в яких є білок, тому що він зменшує сплеск глюкози.

А ви це знали? Чому не можна купатися у холодному душі у спеку

п’ятниця, 27 червень 2025, 12:05

У спекотні дні багато хто мріє про момент, коли опиниться вдома і зможе стати під струмені холодного душу. Однак вчені застерігають – такий спосіб освіжитись може бути не тільки шкідливим, але й становити неабияку небезпеку, передають Патріоти України....

Ці продукти продовжують життя! Що варто їсти для зміцнення здоров’я та профілактики хвороб

п’ятниця, 27 червень 2025, 10:59

Здоров’я – найцінніший ресурс, який потребує щоденної уваги. Харчування відіграє ключову роль у підтримці доброго самопочуття, профілактиці хвороб і навіть у боротьбі з серйозними захворюваннями. Видання зібрало список накорисніших продуктів, які зміцн...