Не вживайте у якості перекусів! Лікар розповіла, як можна пошкодити печінку... фруктами

Всі ми знаємо, що фрукти - цінне джерело вітамінів і корисних речовин, тому вони регулярно повинні бути присутніми в раціоні. Але деякі з них у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки, зазначають Патріоти України.

Лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що фрукти складаються з фруктози і глюкози, які в надлишку можуть викликати неалкогольну жирову хворобу печінки (накопичення жиру, - ред.). Наприклад, в яблуках багато фруктози, а ось в абрикосах - глюкози. Тому, коли людина вживає регулярно яблуко або грушу, думаючи, що це нешкідливо, вона помиляється. Глюкоза під дією інсуліну переробляється в енергію і в жирові запаси, а фруктоза вся захоплюється білками печінки.

Лікар особливо не рекомендує вживати фрукти в якості перекусу, тому що в організмі виробляється забагато інсуліну. Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами - продуктами, в яких є білок, тому що він зменшує сплеск глюкози.

Народні прикмети на 12 квітня. Українці здавна цього дня задобрювали домовика

субота, 12 квітень 2025, 7:05

12 квітня за новим стилем (25 квітня за старим) вшановує пам'ять преподобного єпископа Василя Парійського, священномученика Зінона Веронійського та преподобного Ісаака Сиріна. За юліанським календарем вшановують преподобного Іоанна Ліствичника, нагадую...

Модницям на замітку! Як ідеально підібрати тональний крем під колір вашої шкіри

п’ятниця, 11 квітень 2025, 18:58

І якщо раніше вибір тонального засобу часто нагадував гру у лотерею, то сьогодні, завдяки професійним порадам і технологіям, можна знайти відтінок, який буде ніби створений спеціально для вас, про це розповіло видання Real Simple, передають Патріоти Ук...