Часто саме заборонка стає саме тією спокусою, до якої рука сама так і тягнеться. У такі моменти досить нагадати собі, з чого ж насправді складаються улюблені шкідливі ласощі. Не варто відмовлятися від них назовсім, а ось істотно обмежити безумовно потрібно, зазначають Патріоти України.
Нутриціолог Софія Рожко склала в Instagram топ-5 найшкідливіших продуктів. якими не варто захоплюватися.
1. Йогурти з улюбленими наповнювачами
Хоч з малиною, хоч з висівками, хоч з животворящим вугіллям або золотою крихтою. У будь-якому йогурті з наповнювачами є цукор (крім стандартної лактози), і цей продукти не можна сприймати як білок або порцію корисного кисломолочного продукту
2. Продукти в паніровці
Тут 2 проблеми: панірування - найчастіше рафінований вуглевод, який вступає в реакцію з білком (наприклад, м'ясо в клярі, риба в клярі). Друга - смаження в олії.
Щоб зробити більш адекватний варіант, замаринуйте попередньо м'ясо, використовуйте цільнозернову паніровку і запікайте, замість смаження.
⠀
3. Смажений бекон
Один з найнебезпечніших продуктів, без жартів. В 100 г смаженого бекону утворюється близько 90 000 КПГ (кінцевих продуктів глікації), при нормі 15 000 в день!
⠀
4. Плавлені сирки і сирні соуси.
Це суміш жиру, солі та КПГ. Правда в них 0 користі. Як варіант можна брати непідсолені крем-сири, робити смачні вершкові соуси з сиру або ріккоти.
5. Чіпси
Щоб чіпси менше кришилися їх обробляють зверху борошном. Тому картопляні чіпси не зовсім картопляні. Поєднання жиру, цукру і солі надає абсолютно магічний вплив і відірватись від коробки не можна, але потрібно.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...